Λουκέτο στον μεγάλο όμιλο Nutriart - Κατσέλης!!! Χάνουν άμεσα τη δουλειά τους 500 εργαζόμενοι ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Λουκέτο στον μεγάλο όμιλο Nutriart - Κατσέλης!!! Χάνουν άμεσα τη δουλειά τους 500 εργαζόμενοι

katselis


Παγωμάρα στην πραγματική οικονομία και απελπισία για εκατοντάδες οικογένειες εργαζομένων φέρνει η είδηση για την πτώχευση της Nutriart- Κατσέλης.


Οι τίτλοι τέλους για έναν μεγάλο παίκτη στον κλάδο των τροφίμων επισημοποιήθηκαν μετά την δικαστική απόφαση για πτώχευση του ομίλου που είναι μάλιστα εισηγμένος στο Χρηματιστήριο.

Την αίτηση πτώχευσης είχε καταθέσει η εταιρεία τον Ιούνιο και όπως δημοσιεύεται, η απόφαση βγήκε με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς την δρομολόγησαν οι βασικοί μεγαλομέτοχοι που δεν προτίμησαν την εκκαθάριση σε λειτουργία.


Τα εκρηκτικά προβλήματα είχαν φανεί εδώ και καιρό με συρρίκνωση της παραγωγής που είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη ουσιαστικά ανεφοδιασμού των καταστημάτων με προιόντα της εταιρείας.


- Η ανεπαρκής, εως και ανύπαρκτη, χρηματοδότηση του ομίλου από τις τράπεζες με συνέπεια να μην υπάρχει ρευστότητα


- Η συρρίκνωση στην αγορά με την αναπόφευκτη απώλεια μεριδίων


- Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό όπως καταγγελεται με κακές επιχειρηματικές επιλογές


Απόλυτα ενδεικτικός της κακής οικονομικής κατάστασης της εταιρείας, που πριν μερικά χρόνια είχε ηγετικό ρόλο στον κλάδο των τροφίμων, είναι ο κύκλος εργασιών της


- Το 2010 ήταν 79,25 εκατομμύρια ευρώ


- Το 2011 έπεσε στα 38,32 εκατομμύρια ευρώ


- Το 2012 έπεσε σχεδόν 50% με μόλις 20,23 εκατομμύρια ευρώΚαθρέπτης αδιάψευστος της κάκιστης οικονομικής κατάστασης της εταιρείας είναι το μέσο μηνιαίο λειτουργικό της έλλειμμα που έφτανε τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.


Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος των εργαζομένων στη Nutriart, Γιώργος Αρβανίτης “αυτό σημαίνει πρακτικά ότι 500 εργαζόμενοι είναι στο δρόμο. Ναι μεν αποζημιώθηκαμε κανονικά και ξαφνικά όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύαμε στην Αλλατίνη, Plaza και Κατσέλη αλλά είμαστε πια στην ανεργία.


Εμείς πιστεύουμε οτι η εταιρεία θα ανοίξει και πάλι με άλλο όνομα και άλλο άνθρωπο. Εμείς οι εργαζόμενοι λέμε αυτό που φωνάζαμε από καιρό, οτι ο μεγαλομέτοχος και οι τράπεζες κάνουν το δικό τους παιχνίδι για να διώξουν τους εργαζόμενους και να πάρουν πίσω άλλους εποχιακούς με 500 και 400 ευρώ, με διμηνες συμβάσεις, αυτό είναι το κόλπο.


Εμείς το μόνο που επιδιώκουμε, είναι να ανοίξει αυτή η εταιρεία και να πάρει κόσμο από τους παλιούς εργαζόμενους. Αυτή ειναι η μόνη μας ελπίδα.


Mιλάμε για μια ιστορική εταιρεία που έχει μεγαλώσει γενιές στο τοστ, ήμασταν οι πρώτοι που βγάλαμε το τοστ. Μιλάμε για ένα εργοστάσιο υπερπολυτελείας, με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και ειναι κουφάρι. Δυστυχώς κλείνουν ελληνικές επιχειρήσεις η μια μετά την άλλη.


H εταιρεία Nutriart δημιουργήθηκε το 2008, από τη ένωση των εταιρειών ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΒΕΕ, ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΑΒΕΕ και ΕΛΒΙΠΕΤ ΑΕ, εταιρείες που κατείχαν ηγετική θέση στον χώρο τους και μεγάλη ιστορία στην ελληνική αγορά με σκοπό να καλύπτει τις ανάγκες των επαγγελματιών του χώρου της αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής, της κατεψυγμένης ζύμης και των τελικών καταναλωτών, με προϊοντική γκάμα που ξεκινάει από τις α’ ύλες και καταλήγει στα τελικά προϊόντα.


H Nutriart εγκαινίασε μια νέα εποχή για τα τρία ιστορικά brand names (ΚΑΤΣΕΛΗΣ, ΑΛΛΑΤΙΝΗ, PLAZA), με στόχο την ποιοτική ικανοποίηση των πελατών της, καταναλωτών και επαγγελματιών, και βέβαια, την ανάπτυξη σε όλες τις αγορές δραστηριοποίησής της.Λουκέτο στον μεγάλο όμιλο Nutriart - Κατσέλης!!! Χάνουν άμεσα τη δουλειά τους 500 εργαζόμενοι

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...