Μικροί πυγμάχοι προς όφελος των γονιών τους ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Μικροί πυγμάχοι προς όφελος των γονιών τους

pugmaxoi


Μικροί πυγμάχοι Μάι Τάι στο ρινγκ. Γύρω τους άνθρωποι φωνάζουν- είναι οι θεατές αλλά ανάμεσά τους είναι οι γονείς τους, που επιδιώκουν να κερδίσουν τα χρήματα που έχουν επενδύσει… πάνω τους.


Οι σοκαριστικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες ανήκουν στη συλλογή «Die Kampfkinder» της Γερμανίδας φωτογράφου Sandra Hoyn.


Οι συμμετέχοντες έχουν ηλικίες που αρχίζουν από 6 ετών και εξαναγκάζονται να παλέψουν για χρήματα μπροστά στο κοινό που ζητωκραυγάζει, το οποίο έχει στοιχηματίσει στον νικητή.


Η Hoyn ανακάλυψε πως γίνονται τέτοιες διοργανώσεις όταν επισκέφθηκε την Ταϊλάνδη το 2011 και σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε πως προσφέρονταν ως μορφή ψυχαγωγίας.


Αφού παρακολούθησε το θέαμα αποφάσισε να ψάξει περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό και πέρασε τέσσερις εβδομάδες με τα παιδιά στα σπίτια τους, στην προπόνησή τους αλλά και στους αγώνες που συμμετείχαν.


«Το πιο σοκαριστικό για μένα ήταν η πίεση που δέχονταν εκείνα τα παιδιά. Είναι το ‘εργαλείο’ με το οποίο οι γονείς τους βγάζουν λεφτά και είναι υποχρεωμένα να κερδίσουν τον αγώνα γιατί οι γονείς τους έχουν στοιχηματίσει πολλά λεφτά πάνω τους. Πολλοί άνθρωποι χάνουν πολλά λεφτά μέσα σε ένα βράδυ», τονίζει η Hoyn στη Daily Mail, σημειώνοντας πως ο στοιχηματισμός είναι παράνομος στην Ταϊλάνδη.


Στην κουλτούρα της χώρας το Μάι Τάι είναι κομμάτι της ζωής και τα αγόρια και τα κορίτσια προπονούνται από μικρή ηλικία. Δεν είναι ασύνηθες μικρά παιδιά να συμμετέχουν σε αγώνες μπροστά σε εκατοντάδες θεατές.


Πολλά παιδιά στέλνονται από τους γονείς τους, που ζουν σε αγροτικές περιοχές, στην Μπανγκόκ και άλλες μεγάλες πόλεις σε εκπαιδευτικές κατασκηνώσεις, με την ελπίδα να γίνουν καλοί πυγμάχοι και να μπορέσουν να βοηθήσουν οικονομικά την οικογένεια.


Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο











Μικροί πυγμάχοι προς όφελος των γονιών τους

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...