5 ή 6 χρονών τελικά η Μαρία-Βούλγαρος την παρέδωσε στους Ρομά,ισχυρίστηκε ο "πατέρας" στην απολογία του ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

5 ή 6 χρονών τελικά η Μαρία-Βούλγαρος την παρέδωσε στους Ρομά,ισχυρίστηκε ο "πατέρας" στην απολογία του

omologia


Τελικά η Μαρία που εντοπίστηκε σε καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα δεν είναι τεσσάρων ετών όπως υποστήριζε το ζευγάρι των Ρομά που είχε το μικρό κορίτσι, αφού η οδοντιατρική εξέταση έδειξε την πραγματική ηλικία του παιδιού, το οποίο είναι 5 με 6 ετών.


Την ίδια ώρα…συνεχίζεται η εξέταση της μικρής από ανθρωπολόγους προκειμένου να μπορέσουν να

διαπιστώσουν και τη χώρα καταγωγής της, ενώ μόλις ολοκληρωθούν οι εξετάσεις το κοριτσάκι θα μεταφερθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού και θα φιλοξενηθεί σε έναν από τους ξενώνες του.


Τι είπε στην απολογία του ο 39χρονος 

Τον ισχυρισμό ότι η μικρή Μαρία τους παραδόθηκε όταν ήταν βρέφος, από έναν Βούλγαρο Ρομά και τη μητέρα της, η οποία ήταν επίσης Ρομά, προέβαλε σήμερα στον ανακριτή ο 39χρονος, ο οποίος μέχρι πρότινος παρουσιαζόταν ως πατέρας της μικρής.


Ο 39χρονος ζήτησε να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο του ιδίου και της συγκατηγορούμενής του για να εντοπισθούν οι δυο Βούλγαροι , πραγματικοί γονείς του παιδιού, οι οποίοι – όπως είπε παρέδωσαν το παιδί με τη θέλησή τους.


Ο κατηγορούμενος επέρριψε όλες τις ευθύνες στη σύντροφό του, λέγοντας ότι εκείνη τον παρέσυρε να δεχθεί το παιδί από τους Βούλγαρους Ρομά, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος έχει στην οικογενειακή του μερίδα πέντε συνολικά παιδία.


Εξάλλου,όπως ανέφεραν οι συνήγοροι του 39χρονου, ζήτησαν από τις δικαστικές αρχές να εντοπιστεί κινητό, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, ανήκει στο διαμεσολαβητή παράδοσης του παιδιού (κατά πάσα πιθανότατα στον προαναφερόμενο Βούλγαρο), «προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση».


Η κατάθεση του συγκεκριμένου αιτήματος είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί, για ένα τέταρτο περίπου η απολογία του 39χρονου, αλλά τελικά, το αίτημα τους δεν ικανοποιήθηκε άμεσα, καθώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαιτείται η έκδοση βουλεύματος, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Για το λόγο αυτό, η απολογία του συνεχίστηκε κανονικά και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ενώ αυτή τη στιγμή απολογείται η 40χρονη σύντροφός του, η οποία παρουσιαζόταν ως μητέρα του παιδιού.


Όπως δήλωσε μια εκ των συνηγόρων του 39χρονου, “αποκλειστικός στόχος της υπεράσπισης είναι να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της μικρής Μαρίας, ούτως ώστε να βρεθεί η καταγωγή της και να γίνει γνωστή η ταυτότητά της”.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στην απολογία του αναφέρθηκε ονομαστικά στο Βούλγαρο διαμεσολαβητή, αλλά και στη φυσική μητέρα της μικρής, προκειμένου να διενεργηθούν έρευνες για τον εντοπισμό τους. Ισχυρίστηκε μάλιστα, ότι η φυσική μητέρα του παιδιού είναι εντός Ελλάδας.


Επίσης, ο έτερος των συνηγόρων δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι προς το παρών δεν υπάρχει επικοινωνία της οικογενείας των αθιγγάνων με τη μικρή, ενώ σε ερώτημα σχετικό με τα υπόλοιπα παιδιά των κατηγορουμένων,για τα πέντε εξ αυτών ο 39χρονος ισχυρίστηκε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει τεστ DNA και να αποδεχτεί, όπως είπε, ότι είναι δικά του, ενώ για τα υπόλοιπα παρέπεμψε στη 40χρονη σύντροφό του.


Μόλις ολοκληρωθεί και η απολογία και της 40χρονης ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν θα αφεθούν ελεύθεροι, ή θα προφυλακιστούν.


Θέλουν να αφεθούν ελεύθεροι 


Οι συνήγοροι του ζευγαριού των Ρομά που ισχυρίζονταν πως είναι οι γονείς της 4χρονης Μαρίας κατέθεσαν αίτημα αλλαγής του κατηγορητηρίου, ώστε από την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου θα μετατραπεί σε αυτή της παράνομης υιοθεσίας.


Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στην περίπτωση αυτή, οι δύο «γονείς» ο 39χρονος και η 40χρονη θα ζητήσουν την προσωρινή τους αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους.


Πέφτουν συνεχώς σε αντιφάσεις 


Τις προηγούμενες μέρες κατά την προανακριτική διαδικασία, οι δυο αθίγγανοι έπεσαν σε σωρεία αντιφάσεων και προέβαλαν διάφορα σενάρια, στην προσπάθειά τους να απαντήσουν στους αστυνομικούς κάτω από ποιες συνθήκες βρέθηκε στα χέρια τους το 4χρονο κοριτσάκι.

Πάντως, η συνήγορος τους δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης, ότι η μικρή υιοθετήθηκε επειδή η μητέρα της, η οποία είναι από το εξωτερικό, δεν είχε την δυνατότητα να τη μεγαλώσει.


Σε βάρος του ζευγαριού σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, κατ΄ εξακολούθηση. Η προσαγωγή του ζεύγους των αθιγγάνων στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Μετά τις 4.00 το απόγευμα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα, με εντολή εισαγγελέα, τις φωτογραφίες των δυο αθιγγάνων, κάτι που εκτιμάται ότι θα συνδράμει στην προσπάθεια αναγνώρισης και ανεύρεσης των βιολογικών της γονιών.



5 ή 6 χρονών τελικά η Μαρία-Βούλγαρος την παρέδωσε στους Ρομά,ισχυρίστηκε ο "πατέρας" στην απολογία του

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...