Εγκαινιάζεται το νέο ΚΑΠΗ στο «Θεόφιλο» ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Εγκαινιάζεται το νέο ΚΑΠΗ στο «Θεόφιλο»


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων, ο Δήμος Βόλου - Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, τιμά την τρίτη ηλικία με τα εγκαίνια του κεντρικού ΚΑΠΗ στο κτίριο «Θεόφιλος». Η εκδήλωση, με μουσική και κεράσματα, θα γίνει την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα στο χώρο του κεντρικού ΚΑΠΗ, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου (Δημαρχείο Βόλου) και η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.Απόστολος Παντσάς, « Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως “Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία” που εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν. Έχει στόχο να αναγνωριστεί η συμβολή τους στην εθνική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη κάθε κοινωνίας. Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι, σε αυτήν την κοινωνική και οικονομική συγκυρία, δοκιμάζονται πολύ πιο έντονα από τους υπόλοιπους πολίτες και γι’ αυτό χρειάζονται την αμέριστη συμπαράστασή μας. Η πρόσφατη οικονομική κρίση όξυνε και συνεχίζει να οξύνει τα προβλήματα σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής των ηλικιωμένων, σε θέματα πρόνοιας, ασφαλιστικής κάλυψης, νοσοκομειακής φροντίδας, καθώς και τα προβλήματα εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας και κοινωνικών επιστημόνων που δουλεύουν πάνω στα θέματα της Τρίτης Ηλικίας.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ και τον ΠΟΥ, η Παγκόσμια Μέρα Ηλικιωμένων έχει στόχο να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, και αυτό γιατί στη σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν έναν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους, αναλαμβάνοντας να φροντίζουν τα εγγόνια τους, αλλά και της συνέχισης της εργασία τους μέχρι τα βαθιά τους γεράματα. Αυτού του είδους η συμβολή των ηλικιωμένων στη σύγχρονη κοινωνία μπορεί να εξασφαλισθεί μόνον εάν οι ηλικιωμένοι διατηρούν ένα ικανοποιητικό επίπεδο υγείας και μια καλή ποιότητα ζωής.
Αναφερόμενος στα εγκαίνια του νέου ΚΑΠΗ ο κ.Παντσάς τόνισε συγκεκριμένα ότι, «η φροντίδα για την τρίτη ηλικία είναι ένας συνεχής, καθημερινός και δύσκολος αγώνας που στις σημερινές συνθήκες γίνεται πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο Βόλου. Με αυτή τη λογική θελήσαμε να δημιουργήσουμε έναν νέο, ιδεατό χώρο όπου οι απόμαχοι της ζωής να αισθάνονται όμορφα. Είναι το νέο ΚΑΠΗ που στο χώρο του πρώην «Θεόφιλου» εγκαινιάζεται την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου. Γιορτάζουμε επομένως έμπρακτα την φετινή ημέρα της τρίτης ηλικίας επαναεπιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας να στεκόμαστε ουσιαστικά δίπλα της» κατέληξε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...