Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηρακλείου σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές της Κρήτης δίνουν τη δική τους απάντηση στις συνεχείς καταγγελίες Βρετανίδων για βιασμούς αλλά και στα δυσφημιστικά δημοσιεύματα με τελευταίο εκείνο της Βρετανικής εφημερίδας «Daily Mirror» που παρουσίαζε τα Μάλια ως «κολαστήριο βιασμών Βρετανίδων τουριστριών» με βάση τα καταγγελλόμενα περιστατικά.
Από την ποινική εξέλιξη των υποθέσεων αυτών προκύπτει ότι σε πολλές...
περιπτώσεις δεν υπήρξε βιασμός με τους καταγγελλόμενους δράστες να απαλλάσσονται πανηγυρικά, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο ότι την τελευταία τριετία παραπέμφθηκαν σε δίκη τρεις υποθέσεις βιασμών Βρετανίδων με τους δράστες να είναι επίσης Βρετανοί.
Σε άλλες περιπτώσεις, το Δικαστικό Συμβούλιο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία του βιασμού με βάση το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που είχαν στη διάθεση τους οι δικαστές, θέτοντας τις υποθέσεις στο αρχείο.
Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις τεσσάρων Ηρακλειωτών, δύο Βρετανών, ενός Αλβανού και ενός Τυνήσιου, οι οποίοι συνελήφθησαν, κρατήθηκαν και κατηγορήθηκαν για το βιασμό σε βάρος Βρετανίδων που έκαναν διακοπές στα Μάλια και στη Χερσόνησο. Και οι οχτώ απαλλάχτηκαν με βούλευμα καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που να συνηγορούν υπέρ του βιασμού.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση 30χρονου Τυνήσιου, ο οποίος απαλλάχτηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο. Τον 30χρονο είχε καταγγείλει μία 18χρονη Βρετανίδα, η οποία έκανε διακοπές στην Ανάληψη Χερσονήσου μαζί με τους γονείς και άλλα συγγενικά της πρόσωπα.
Δικηγόροι και αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι ένα ισχυρό κίνητρο για τις καταγγελίες αυτές είναι η διεκδίκηση αποζημίωσης από ασφαλιστικές εταιρείες. Όπως εξηγούν, η καταγγέλλουσα μπορεί να αξιώσει αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία με αντίγραφο της δικογραφίας που σχηματίζεται από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, το οποίο αποστέλλουν μεταφρασμένο.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου