Παρουσίαση μελετών για τον Περιφερειακό στο Δημαρχείο Βόλου ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Παρουσίαση μελετών για τον Περιφερειακό στο Δημαρχείο Βόλου


Ευρεία σύσκεψη για την παρουσίαση μελετών που αφορούν τμήματα της Περιφερειακής οδού, συγκαλεί ο Δήμος Βόλου την ερχόμενη Τρίτη 9 Ιουλίου στις 13.00μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, έπειτα από συνεννόηση με το Τμήμα Μελετών Τεχνικών Έργων (ΔΜΕΟ/γ) της Διεύθυνσης Μελετών Έργων Οδοποιίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που έχει αναλάβει την εκπόνησή τους. Υπενθυμίζεται ότι την ανάγκη για αναλυτική ενημέρωση του Δήμου σε σχέση με την πορεία των μελετών είχε ζητήσει ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης από τον περασμένο Μάϊο με έγγραφό του προς την τότε ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Σκοπός της σύσκεψης είναι η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων φορέων, καθώς επίσης η ανταλλαγή απόψεων και υποβολή προτάσεων επί των μελετών που θα παρουσιαστούν και είναι συγκεκριμένα: α) η Μελέτη Παράκαμψης και Εισόδου πόλεως Βόλου, για το τμήμα από την αρχή του ισόπεδου κόμβου Μπουρμπουλήθρας έως και την σύνδεση με τον ανισόπεδο κόμβο του περιφερειακού στην οδό Λαρίσης, β) η πορεία ολοκλήρωσης των μελετών που αφορούν την επέκταση της Περιφερειακής οδού προς το οδικό κύκλωμα Πηλίου και συγκεκριμένα το τμήμα παράκαμψης της Αγριάς.
Όπως είναι γνωστό η μελέτη που αφορά το τμήμα από τη θέση “Μπουρμπουλήθρα” έως και την οδό Λαρίσης είναι προϋπολογισμού 910.212,30€ και χρηματοδοτείται από πιστώσεις τη Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ εκκρεμεί λόγω χρηματοδότησης η σύμβαση που αφορά τις γεωτεχνικές εργασίες και έρευνες. Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει οδό μήκους περίπου 3,5 χιλιομέτρων με τυπική διατομή δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση και κεντρική νησίδα, το παράπλευρο οδικό δίκτυο για την εξυπηρέτηση των παροδίων, τη μελέτη τεσσάρων ισόπεδων κόμβων. Επίσης τα απαραίτητα μεγάλα τεχνικά έργα όπως: τρεις γέφυρες επί του Ξηριά και του Σεσκουλιώτη, δύο κόμβους διέλευσης τοπικών οδών και σιδηροδρομικών γραμμών και δύο ανισόπεδες διαβάσεις στους κόμβους Διμηνίου και Νεάπολης. Επιπλέον, τα έργα ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης των κόμβων, την αντιπλημμυρική προστασία και τα αποχετευτικά έργα. Μετά από τις σχετικές παρατάσεις, η προθεσμία περαίωσης της μελέτης αυτής ορίστηκε στις 11.8.2013.
Όσον αφορά τις μελέτες γα την επέκταση της Περιφερειακής οδού προς το οδικό κύκλωμα Πηλίου, επείγει να αντιμετωπιστεί το θέμα της χρηματοδότησης ενώ υπάρχουν και εκκρεμότητες με θέματα απαλλοτριώσεων. Σε κάθε περίπτωση, σε απόλυτη προτεραιότητα διεκδίκησης τίθεται η παράκαμψη της Αγριάς και η έξοδος του Περιφερειακού στον Βρύχωνα, ένα έργο το οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να υλοποιηθεί στο πλαίσιο της επόμενης προγραμματικής περιόδου.
Στη σύσκεψη της Τρίτης έχουν κληθεί να συμμετέχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Γ.Καλτσογιάννης και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας, το παράρτημα Νομού Μαγνησίας του ΤΕΕ, τεχνικά στελέχη του τοπικού ΟΣΕ, ο Οργανισμός Λιμένα Βόλου, οι τοπικοί Αντιδήμαρχοι καθώς και τα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων από όπου διέρχεται ο Περιφερειακός, οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, καθώς και στελέχη των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών, Προγραμματισμού και Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...