Επί τάπητος οι μελέτες τμημάτων του Περιφερειακού ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Επί τάπητος οι μελέτες τμημάτων του Περιφερειακού


Τις προτάσεις και παρατηρήσεις τους για μελέτες που αφορούν τμήματα της Περιφερειακής οδού, είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν οι εκπρόσωποι φορέων του Βόλου κατά τη σημερινή ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμος Βόλου. Η παρουσίαση των μελετών έγινε από υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Μελετών Έργων Οδοποιίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και εκπροσώπους των μελετητών, έπειτα από σχετικό αίτημα της Δημοτικής Αρχής.
Ειδικότερα, στη σύσκεψη έγινε αναλυτική ενημέρωση για α) την Μελέτη Παράκαμψης και Εισόδου πόλεως Βόλου, στο τμήμα από την αρχή του κόμβου Μπουρμπουλήθρας έως και την σύνδεση με τον ανισόπεδο κόμβο του περιφερειακού στην οδό Λαρίσης και β) την πορεία ολοκλήρωσης των μελετών που αφορούν την επέκταση της Περιφερειακής οδού προς το οδικό κύκλωμα Πηλίου, με έμφαση στο τμήμα παράκαμψης της Αγριάς έως τον Βρύχωνα. Η ενημέρωση έγινε από τον Διευθυντή Μελετών Έργων Οδοποιϊας του Υπουργείου Θ.Πανουτσόπουλο, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Μελετών Μ.Παπαδόπουλο, τους επιβλέποντες των μελετών Α.Αποστολόπουλο και Κ.Ανδριανό και τους εκπροσώπους των μελετητών Π.Κρεμμύδα και Κ.Στάμο.
Όσον αφορά την πρώτη μελέτη, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τρεις κόμβους στο ύψος των περιοχών Μπουρμπουλήθρας, Νεάπολης και Διμηνίου. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, άποψη της Δημοτικής Αρχής είναι ότι ο σχεδιασμός πρέπει να βλέπει σε βάθος χρόνου, ώστε να δεσμευτούν από τώρα εκτάσεις που θα χρειαστούν για την επόμενη φάση του έργου.
Σχετικά με τη μελέτη που αφορά την επέκταση της Περιφερειακής οδού προς το οδικό κύκλωμα Πηλίου και ιδιαίτερα το τμήμα παράκαμψης της Αγριάς έως τον Βρύχωνα, τονίστηκε από τους μελετητές η ανάγκη παράλληλης εκπόνησης και υδρολογικής μελέτης για την αντιπλημμυρική προστασία της Αγριάς, Να σημειωθεί ότι, όπως ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι του Υπουργείου, στο συγκεκριμένο έργο υπήρξε μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, αφού προχθές εγκρίθηκε τελικά η περιβαλλοντική μελέτη της παράκαμψης Αγριάς.
Ο Δήμαρχος Βόλου χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμη και απολύτως αναγκαία τη σημερινή σύσκεψη, καθώς δόθηκε η δυνατότητα στους φορείς της τοπικής κοινωνίας να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για το περιεχόμενο δυο σημαντικών μελετών, οι οποίες είναι κορυφαίας σημασίας για την ολοκλήρωση του έργου του Περιφερειακού, αλλά πρωτίστως να διατυπώσουν εναλλακτικές προτάσεις για τον σχεδιασμό σύμφωνα με τα σημερινά κυκλοφοριακά και πολεοδομικά δεδομένα.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Γ.Καλτσογιάνης, οι Αντιδήμαρχοι Βόλου Ν.Οικονόμου, Η.Ξηρακιάς, Φ. Λαμπρινίδης και Σ.Χαλκιάς, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Σ.Αναγνώστου, ο Προϊστάμενος της γραμμής του ΟΣΕ στο Βόλο Γ.Αντωνιάδης, η Διευθύντρια ΙΓ Εφορείας Αρχαιοτήτων Α.Ιντζεσίλογλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν.Στόϊκος, Χ.Ζάχος και Γ.Μολοχίδης, οι Πρόεδροι Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων Βόλου Γ.Μπατζιάκας, Ν.Ιωνίας Ι.Πολατίδης και Αγριάς Γ.Καλότυχος, τα μέλη των Συμβουλίων Βόλου Ν.Ντόκος και Διμηνίου Π.Πετρούλιας, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας-Β.Σποράδων Κ.Φλαμπούρης, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Βόλου Γ.Γίδαρης, ο Διευθυντής Προγραμματισμού Στ.Νικηφόρου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Οδοποιϊας Α.Λουκυπούδης, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολεοδομικού Σχεδιασμού Γ.Πολυμενίδης και άλλα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...