Δημιουργικό Καλοκαίρι στο ΔΙΕΚ Βόλου ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Δημιουργικό Καλοκαίρι στο ΔΙΕΚ Βόλου


Πρόγραμμα τετράωρης καλλιτεχνικής απασχόλησης υπό τον τίτλο «Δημιουργικό Καλοκαίρι 2013», θα υλοποιήσουν από τις 8 ως τις 19 Ιουλίου οι καθηγητές των τμημάτων Ενδυματολογίας, Χειροποίητου Κοσμήματος και Κεντητικής του ΙΕΚ Δήμου Βόλου. Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τις εφαρμοσμένες τέχνες ώστε να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες.
Συγκεκριμένα, όσοι συμμετέχουν θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν θέματα και τεχνικές του ενδύματος (ράψιμο, σχέδιο μόδας, παραλλαγές και μεταποιήσεις ρούχων, υφασματολογία κλπ), του χειροποίητου κοσμήματος (μέταλλα, χάντρες, σύρματα κλπ) και της κεντητικής (κέντημα χειρός, πλέξιμο κλπ) και να απασχοληθούν δημιουργικά στον ελεύθερό τους χρόνο.
Η φιλοσοφία του προγράμματος επικεντρώνεται στο τρίπτυχο γνώση-δημιουργία-ψυχαγωγία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν τη γνώση μέσα από την αισθητική αγωγή και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους μέσω νέων εμπειριών και πρωτότυπων τρόπων έκφρασης. Παράλληλα, όμως, το πρόγραμμα αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση με ζωογόνους διεξόδους για τους νέους ανθρώπους.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο ώστε να μπορούν να το παρακολουθήσουν εύκολα, παιδιά (από 12 και άνω) καθώς και ενήλικες…που εξακολουθούν να αισθάνονται παιδιά. Συγχρόνως, δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους εμπιστευόμενοι τα παιδιά τους σε ένα περιβάλλον δημιουργικό και ευχάριστο.
Διάρκεια προγράμματος: 8/7/2013 ως 19/7/2013
Ωράριο: κάθε ημέρα από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 09.00 π.μ. ως τις 13.00 μ.μ.
Χώρος: ΙΕΚ Δήμου Βόλου, Ρ.Φεραίου 1 και Χείρωνος
Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ (στο κόστος συμπεριλαμβάνονται και μέρος των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν)
Για περισσότερες πληροφορίες: ΙΕΚ Δήμου Βόλου – Ρήγα Φεραίου 1 και Χείρωνος, Τηλ. 2421056446, info@diek.gr, www.diek.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...