«Τα Μωρά τα φέρνει ο Πελαργός» στο Αρχοντικό Ζαφειρίου ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

«Τα Μωρά τα φέρνει ο Πελαργός» στο Αρχοντικό Ζαφειρίου


Μετά τις επτά sold out παραστάσεις στο αμφιθέατρο της Νέας Αγχιάλου και την κατάμεστη από κοινό παρουσίαση του έργου στο θέατρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αγριάς, η Θεατρική Ομάδα Νέας Αγχιάλου παρουσιάζει το έργο «Τα Μωρά τα φέρνει ο Πελαργός» στο Αρχοντικό Ζαφειρίου, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 στις 9,15 το βράδυ. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που η παράσταση δεν καταστεί δυνατό να πραγματοποιηθεί λόγω κινητοποιήσεων των δημοτικών υπαλλήλων, θα προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το έργο
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων ετών. Πέραν της κωμικής πλευράς του έργου, παραμονεύει στην παράσταση και το δράμα, καθώς η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται στη Θεσσαλονίκη στα χρόνια της γερμανικής κατοχής. Σε ένα παλιό ζαχαροπλαστείο έχει βρει καταφύγιο το ζευγάρι του Μίμη και της Χριστίνας, μετά την καταστροφή του σπιτιού τους από τους βομβαρδισμούς. Στο επάνω πάτωμα κατοικούν ο Βαγγέλης και η Λέλα, το άλλο πρωταγωνιστικό ζευγάρι του έργου και οι περιπέτειες των ζευγαριών και των γειτόνων τους ξεκινούν μία νύχτα βομβαρδισμών και ενώ οι γερμανοί κυνηγούν έναν Εβραίο φυγά. Από εκεί ξεκινά μια τρελή ιστορία με πολύ γέλιο και παράλληλες στιγμές ανείπωτου πόνου. Οι εναλλαγές μεταξύ κωμωδίας και δράματος δίνονται αριστοτεχνικά από τους Ρέππα – Παπαθανασίου, που για τη συγγραφή του θεατρικού έργου βασίστηκαν σε νουβέλα του Πιοτρ Γιαρκόφσκι, η οποία μάλιστα ενέπνευσε και τον Τσέχο σκηνοθέτη Γιαν Χρεμπέκ για τη δημιουργία του κινηματογραφικού αριστουργήματος «Παιχνίδια Διχασμού και Εγκυμοσύνης».
Ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και τα μέλη της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Νέας Αγχιάλου, ευχαριστούν θερμά τους συγγραφείς για την παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου. Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Σπύρος Μαβίδης. Σκηνικά – Κοστούμια: Ιωάννα Τουλούπη, Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώτα Θεολογίδου. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά οι: Ασδεράκης Βασίλης - Δήμου Θάλεια - Ερρινάκη Σμαρούλα - Ζαράρη Άννα - Θεοχαράκης Δημήτρης - Καρατζόγλου Δημήτρης - Μουτζούρης Στέλιος – Πετρίδη Βαλασία - Τόλια Εύη.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα της Νέας Αγχιάλου υπάγεται πλέον στη Διεύθυνση Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ» και συνεχίζει απρόσκοπτα την παρουσία της στο δημιουργικό περιβάλλον της Διεύθυνσης Πολιτισμού.

Θεοφίλεια
Τα «Θεοφίλεια», ο θεσμός που μετρά 20 και πλέον χρόνια παρουσίας στην πολιτιστική ζωή της περιοχής Ιωλκού, ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού του τέως Δήμου και συνεχίζουν την πορεία τους και στο πλαίσιο του ενιαίου Δήμου Βόλου. Τα «Θεοφίλεια» εστιάζουν στη Μουσική, το Θέατρο, τα Εικαστικά, ενώ προσεγγίζεται πλέον με επιτυχία και ο χώρος του Κινηματογράφου. Για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων αξιοποιούνται χώροι όπως το Αρχοντικό Ζαφειρίου, οι γραφικές πλατείες της περιοχής – Πλατεία «Παναγίας» στον Άνω Βόλο, Πλατεία Αγίου Ονουφρίου, «Πλατανάκια» Ανακασιάς, Λόφος Αγίας Ειρήνης και άλλες τοποθεσίες στις οποίες φυσικό και δομημένο περιβάλλον εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Στον ατμοσφαιρικό χώρο του Αρχοντικού Ζαφειρίου πραγματοποιούνται εκθέσεις ντόπιων καλλιτεχνών, ενώ στο ίδιο χώρο φιλοξενείται η έκθεση των αυτοδίδακτων ζωγράφων που έχει μετεξελιχθεί σε θεσμό τα τελευταία χρόνια λόγω της αθρόας συμμετοχής καλλιτεχνών και κοινού.
Για το 2013 τα «Θεοφίλεια» πραγματοποιούνται σε συνεργασία των: Δήμου Βόλου - Αντιδημαρχίας Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας, ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, Συμβουλίων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και με τη στήριξη του Κέντρου Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...