Εντεκάχρονη απειλεί να αυτοκτονήσει αν την παντρέψουν ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Εντεκάχρονη απειλεί να αυτοκτονήσει αν την παντρέψουν


Η 11χρονη Nada al-Ahdal από την Υεμένη απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει αν η οικογένειά της επιμείνει να θέλει να την παντρέψει!
Σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube, το ανήλικο κορίτσι προσπάθησει να αποφύγει το γάμο που τής είχαν κανονίσει οι δικοί της.
Όπως λέει η ίδια, κατάφερε να γλιτώσει το γάμο με την παρέμβαση του θείου της.
«Εμπρός λοιπόν, παντρέψτε με. Θα αυτοκτονήσω» φαίνεται να λέει στο βίντεο, που ανέβηκε στις αρχές του μήνα στο διαδίκτυο, γράφει η Daily Mail.
«Μα δεν έχουν καθόλου συμπόνοια; Θα είμαι καλύτερα νεκρή. Προτιμώ να πεθάνω» προσθέτει και συνεχίσει με μια ευφράδεια που σε αφήνει άφωνο: «Δε φταίνε σε τίποτα τα παιδιά. Δεν είμαι η μόνη που τής συμβαίνει. Αυτό μπορεί να συμβεί σε κάθε παιδί. Κάποια αποφάσισαν να πέσουν στη θάλασσα. Πνίγηκαν. Αυτό είναι εγκληματικό, απλά εγκληματικό».
Το κορίτσι μέσα από το βίντεο που έχει γυριστεί μέσα σε ένα αυτοκίνητο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δε θέλει να φύγει από το σπίτι της. «Δε θα έχω καθόλου ζωή, καθόλου εκπαίδευση».
«Τελείωσα μαζί σας. Μού καταστρέψατε τα όνειρα που είχα» λέει ακόμη απευθυνόμενη στους γονείς της.
Η ανήλικη μαθήτρια είναι ένα από τα οκτώ παιδιά της οικογένειας, η οποία μεγάλωσε με το θείο της Abdel Salam al-Ahdal από την ηλικία των 3 ετών.
Όταν όμως πριν από λίγο καιρό, ένας Υεμενίτης που ζει στη Σαουδική Αραβία, ζήτησε από τους γονείς της να τήν παντρευτεί, εκείνοι συμφώνησαν αμέσως.
Η Nada, μιλώντας στην εφημερίδα National Yemen, κατηγόρησε τη μητέρα της ότι κανόνισε το γάμο με αντάλλαγμα χρήματα.
«Δεν είμαι αντικείμενο προς πώληση» είχε πει και πρόσθεσε: «Είμαι άνθρωπος και θα προτιμούσα να πεθάνω, από το να παντρευτώ σε αυτήν την ηλικία».
Η μεγαλύτερη αδερφή της Nada, 18 ετών, έχει αρραβωνιαστεί πολλές φορές. Οι γονείς της δέχονταν «προσφορές» παντρειάς από υποψήφιους γονείς μαζί με μια μικρή προκαταβολή. Στη συνέχεια ο γάμος αναβαλλόταν μέχρι ο γαμπρός να συγκεντρώσει όλο το ποσό που απαιτούνταν για να γίνει η «ανταλλαγή» και όταν αυτό δε γινόταν, ακυρωνόταν ο γάμος, αλλά εκείνοι κρατούσαν την προκαταβολή.
Ο θείος της μικρής, που δε συμφωνούσε με αυτή την «πρακτική», πήρε τη μικρή για να μεγαλώσει μαζί του και με τη μητέρα του, προσθέτει το δημοσίευμα της Daily Mail.
«Όταν άκουσα για το γαμπρό πανικοβλήθηκα. Η Nada δεν ήταν καν 11 χρονών. Για την ακρίβεια, ήταν 10 χρονών και τριών μηνών. Δε μπορούσα να επιτρέψω να γίνει αυτός ο γάμος και να καταστραφεί το μέλλον της. Η θεία της, που αναγκάστηκε να παντρευτεί όταν ήταν 13 ετών, αυτοπυρπολήθηκε» είπε ο ίδιος.
«Έκανα ό,τι μπορούσα για να αποτρέψω αυτό το γάμο. Πήρα το γαμπρό και τού είπα ότι η Nada δεν ήταν καλή για εκείνον. Τού είπα ότι δε φοράει μαντήλα και ότι αυτό δεν επρόκειτο να αλλάξει και ότι ήταν κάτι που είχε επιλέξει η ίδια. Οι γονείς της δε χάρηκαν πολύ γιατί ο αρραβώνας ακυρώθηκε και απαίτησαν να η Nada να επιστρέψει στο σπίτι τους» πρόσθεσε.
Έτσι κι έγινε. Όμως οι γονείς της προσπάθησαν και πάλι να τήν παντρέψουν παρά τη θέλησή της και η Nada έφυγε από αυτό.
Όταν την ξαναβρήκε ο θείος της, ενημέρωσε τις αρχές και τής επετράπη να μείνει ξανά στο σπίτι του θείου της –αδερφού του πατέρα της.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...