Επιστροφή ΕΚΑΣ 2,5 χρόνων ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Επιστροφή ΕΚΑΣ 2,5 χρόνων


Δυόμισι χρόνια χρειάστηκε το ΙΚΑ και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, προκειμένου να διαπιστώσει ότι 1.624 δικαιούχοι του ΕΚΑΣ ελάμβαναν το επίδομα χωρίς να πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε η διοίκηση του Ιδρύματος, κατόπιν ελέγχων που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι εν λόγω συνταξιούχοι βρέθηκαν να υπερβαίνουν το εισοδηματικό όριο, αφού ελάμβαναν και δεύτερη σύνταξη. Μάλιστα το ΙΚΑ τους καλεί να επιστρέψουν τα ποσά που εισέπραξαν αναδρομικά, όχι από την 1η Ιανουαρίου του 2013, αλλά του 2011!
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο, οι ελεγκτές θα πρέπει να ερευνήσουν και να διαπιστώσουν εάν υπάρχει υπέρβαση του ως άνω ποσού σύνταξης και για το χρονικό διάστημα από 1/1/2011 και μετά που θεσμοθετήθηκε το κριτήριο των 850,00 ευρώ με τη διάταξη του άρθ. 34 του ν. 3996/2011 και στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχει αυτή η υπέρβαση, στην απόφαση της αναζήτησης θα προστεθούν και τα ποσά που αφορούν και αυτό το χρονικό διάστημα.
Σημειώνεται ότι το Ίδρυμα αναμένεται να παρακρατεί τμηματικά από την σύνταξη των ασφαλισμένων τα ποσά του ΕΚΑΣ που έλαβαν χωρίς να τα δικαιούνται.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...