Δεκάδες χιλιάδες κόσμου στην απεργιακή συγκέντρωση στην ΕΡΤ ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου στην απεργιακή συγκέντρωση στην ΕΡΤ


Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η απεργιακή συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο της δημόσιας τηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή με την προσέλευση πολιτών να είναι πολύ μεγάλη, ενώ συνεχώς συρρέουν διαδηλωτές. Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ κάνουν λόγο για 100.000 διαδηλωτές. Την ίδια ώρα, σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Κλειστή είναι η Λ. Μεσογείων, και στα δύο ρεύματα από Σταυρό έως το ύψος του Χαλανδρίου και την πλατεία της Αγίας Παρασκευής.
Παράλληλα με τη συγκέντρωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ, σε εξέλιξη είναι και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγίας Παρασκευής.
Με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της απόφασης για τη διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ, σωματεία, οργανώσεις, κομματικές παρατάξεις και απλοί πολίτες καταφθάνουν στο Ραδιομέγαρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με προσυγκεντρώσεις στους σταθμούς του Μετρό Χολαργού και Νομισματοκοπείου. Μάλιστα, από τα μεγάφωνα του Ραδιομεγάρου ακούστηκε και ο Εθνικός Ύμνος.
Την ίδια ώρα, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα σε περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.
Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή 24ωρη απεργία των συνδικάτων και τη συγκέντρωση έξω από την ΕΡΤ, έχει απευθύνει η ΕΣΗΕΑ, συνεχίζοντας τις επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο του Τύπου με νέα απεργία από τις 6πμ σε όλα τα ΜΜΕ, δημοτικά και ιδιωτικά (εφημερίδες, ραδιοτηλεοπτικά μέσα, περιοδικά, Γενική Γραμματεία Τύπου, ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαδικτυακά μέσα και Γραφεία Τύπου).
«Ζητάμε να ανοίξει εδώ και τώρα η δημόσια ραδιοτηλεόραση» αναφέρει σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ενώ τόνισε «Είναι κοινωνικό αγαθό!»
Το παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ πάντως είναι και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας. «Ο πρωθυπουργός έριξε ένα πυροτέχνημα το οποίο έσκασε στα χέρια. Ο Σαμαράς με τα δύο του δεκανίκια, τους κυβερνητικούς εταίρους, κρύβονται πίσω από τις λέξεις. Αυτή η κυβέρνηση της βαρβαρότητας δεν θα πέσει μέσα στους διαδρόμους της Βουλής, αλλά θα πέσει στους δρόμους από τον αγώνα των πολιτών. Καλούμε τους πολίτες να δουν στο πρόσωπο των εργαζομένων της ΕΡΤ το πρόσωπό τους. Η φίμωση της ενημέρωσης δεν θα περάσει» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι για την ΕΡΤ
«Η Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. μετά και την χθεσινή απόφαση της Κυβέρνησης να σιγήσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, δηλώνει τη συμπαράστασή της και τη στήριξή της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ», επισημαίνει η Π.Ο.ΑΣ.Υ σε ανακοίνωσή της.

Γ.Σ. των εργαζομένων της ΕΡΤ στις 16.00
Γενική συνέλευση πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ για να εξετάσουν τις μελλοντικές κινήσεις τους. Συνεδριάζει και το Διασωματειακό των Ενώσεων του Τύπου για την περαιτέρω στάση τους όσον αφορά την απεργιαακές κινητοποιήσεις στον κλάδο.
Αποχώρησε το ΠΑΜΕ από το χώρο της συγκέντρωσης στο Ραδιομέγαρο, ενώ νωρίτερα αποδοκιμάστηκε ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ όταν απηύθυνε με τη σειρά του μήνυμα σο συγκεντρωμένο πλήθος.

Στο ΣτΕ οι εργαζόμενοι για το λουκέτο στην ΕΡΤ
Το «πάγωμα» της πράξης νομοθετικού περιεχομένου βάσει της οποίας αποφασίστηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ ζητούν οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Στην απεργία εκτός από την ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και τα μέσα μεταφοράς.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...