«Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

«Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου



Το πολιτικό του κόμμα παρουσίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος στο πλαίσιο της 1ης Πολιτικής Συνδιάσκεψης της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας, στο γήπεδο του Σπόρτινγκ.
Το όνομα του κόμματος είναι «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» με τον κ. Λοβέρδο να δίνει στο στίγμα της πολιτικής του κίνησης με την ομιλία του.
«Είμαστε εδώ απόψε, γιατί όλοι εμείς πιστεύουμε, πως στην Ελλάδα κάτι νέο πρέπει να γεννηθεί. Γιατί όλοι εμείς πιστεύουμε πως, τώρα είναι ο καιρός για πρωτοβουλίες και συγκρούσεις. Ακριβώς τώρα, που οι απογοητευμένοι Έλληνες πολίτες λένε όχι στα υπάρχοντα κόμματα, που λένε πως κάτι νέο πρέπει να δημιουργηθεί ανάμεσα στις παρυφές ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.
«Σπάμε, λοιπόν, σήμερα, εδώ, την αμηχανία και την αδράνεια του πολιτικού συστήματος που προκαλείται από μία τρικομματική κυβέρνηση η οποία κρύβεται, ακολουθεί σχεδόν τις ίδιες μεταπολιτευτικές πρακτικές που μας κατέστρεψαν, τα κόμματά της κοιτούν τον εαυτό τους κι όχι τους πολίτες. Αντί να ριχτούν στη μάχη με όλες τις δυνάμεις τους τον Ιούνιο προτίμησαν μία "φιλική συμμετοχή" στην κυβέρνηση, και τώρα παρακαλάνε... Και πάντως, ως παρατηρητές μετέτρεψαν την ύφεση και την ανεργία σε ανίκητους αντιπάλους, αλλά κι από μία αντιπολίτευση, τα κόμματα της οποίας συναγωνίζονται σε δημαγωγία, σε επικίνδυνους όπως αποδείχτηκε στην Κύπρο παλληκαρισμούς, σε λαϊκισμό δίχως προτάσεις» είπε ο κ. Λοβέρδος.
«Η κρίση στην Κύπρο κατέδειξε, πως και τα τέσσερα κόμματα της Αντιπολίτευσης εξαντλούνται στη δημαγωγία... αρχίζουν και τελειώνουν με αυτήν. Και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γι' αυτό ακριβώς είμαστε εδώ, όχι για να διαμαρτυρηθούμε και να κλάψουμε τη μοίρα μας, αλλά για να αντιδράσουμε, να δώσουμε λύσεις, να γεννήσουμε βάσιμες ελπίδες, να βοηθήσουμε την Ελλάδα και τον εαυτό μας» σημείωσε.
«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο κόμμα ευθύνης κι όχι μία ακόμη γκρούπα διαμαρτυρίας. Ένα κόμμα που θα συμβάλει με πεντακάθαρο, λιτό λόγο και αποτελεσματικό έργο στη Νέα Ελληνική Ανόρθωση. Ένα κόμμα, που στα στα δέκα στελέχη του, μόνο τα τρία θα έχουν εμπειρία στην πολιτική, ενώ οι υπόλοιποι επτά θα είναι είτε νέοι στην ηλικία, είτε νέοι στην πολιτική, αλλά με μία πορεία στην επιστήμη και στα επαγγέλματα».
«Η Ελλάδα στο παρελθόν β άλλες τέσσερις φορές. Η τελευταία ήταν επί Ελευθερίου Βενιζέλου, το 1932. Πάντα, με τις πτωχεύσεις σκοτωνόμασταν μεταξύ μας. "Βάλτε τον Ελευθέριο Βενιζέλο φυλακή", φώναζαν το 1932 οι δεξιοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Τώρα όλοι ομνύουν στο όνομά του. Για μας, ο φόβος και το μίσος δεν είναι επιλογή. Για μας, επιλογή είναι η γρήγορη κι αποτελεσματική πολιτική δουλειά, που θα φέρει παραγωγικότητα, ανταγωνιστικότητα, ευμάρεια, προκοπή κι αλληλεγγύη. Οι πολιτικοί και τα κόμματα που μεγαλούργησαν, μοιράζοντας τα κρατικά λάφυρα, αποδείχτηκε κι αποδεικνύεται πως δεν ήταν και δεν είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν την τραχύτητα της οικονομικής κρίσης» πρόσθεσε.
Παράλληλα, έκανε λόγο και για τους κινδύνους που απορρέουν από την άνοδο της Ακροδεξιάς. «Η ακροδεξιά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη διεκδικεί την τρίτη θέση. Ό,τι δείχνουν τα πράγματα πως θα γίνει εδώ στις επόμενες εκλογές, φαίνεται πως πάει να γίνει και στο ευρωκοινοβούλιο: Η ακροδεξιά πάει για τρίτη δύναμη και εκεί. Τα σύννεφα των παραμονών του Β´ Π.Π. μαζεύονται και πάλι στον ουρανό της Ευρώπης. Η ακροδεξιά όμως δεν περιορίζεται με ξόρκια ή με αποκλεισμούς και τηλεμαχίες. Ούτε με τη μετατροπή της Βουλής σε παλέστρα. Όλα αυτά την ευνοούν. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη καίριο χτύπημα στην ακροδεξιά θα δώσει μόνο η πολιτική Ένωση της Ευρώπης» είπε.
Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι «το σημερινό βήμα σημειωτόν θα οδηγήσει την Ευρώπη σε διάλυση. Έχουμε ενιαίο νόμισμα, μία τράπεζα, αλλά δεν έχουμε μία εξουσία, δηλαδή πολιτική Ένωση. Οι απαιτούμενες λύσεις δεν είναι τεχνοκρατικές. Οι τεχνοκράτες στην Ε.Ε. τα έκαναν μούσκεμα. Και στην οικονομία και στην πολιτική. Η λύση θα είναι πολιτική και μόνο πολιτική. Η πολιτική Ένωση της Ευρώπης είναι η μόνη λύση. Οι σημερινοί ηγέτες της Ε.Ε. αποδείχτηκαν πολύ μικροί, για να λύσουν τα μεγάλα προβλήματα της οικονομικής κρίσης. Γι' αυτό λοιπόν θα αγωνιστούμε: Για την πολιτική Ένωση της Ευρώπης. Βήμα σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι και η απομάκρυνση του ΔΝΤ. Ούτε χρήματα προσφέρει πολλά, ούτε τεχνογνωσία. Το είπα κάποια στιγμή και ήμουν μόνος. Τώρα γινόμαστε πολλοί και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Κι ακούγεται παράταιρος πραγματικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που κάλεσε το ΔΝΤ σε συμμαχία κατά της Ε.Ε. Η αυτοκριτική του θα ήταν χρήσιμη ως προς το θέμα αυτό. Την πολιτική Ένωση την χρειαζόμαστε όλοι οι Ευρωπαίοι. Η Ε.Ε. ή θα ενοποιηθεί πολιτικά ή θα διαλυθεί. Άλλη προοπτική δεν υπάρχει.
«Οι πρόγονοί μας τα κατάφεραν. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες, κι εμείς θα τα καταφέρουμε, και θα παραδώσουμε την Ελλάδα δυνατότερη, στις επόμενες γενιές» τόνισε.
«Τα Ζάππεια της Ν.Δ. αποδείχτηκαν λόγια του αέρα. Κι άλλοι, που δεν δοκιμάστηκαν ακόμη, σας λένε να ξανακάνουμε όσα μας έφεραν έως εδώ. Προσλήψεις στο Δημόσιο και τα τοιαύτα. Αναρωτιέμαι καμμιά φορά, που είναι οι συνδικαλιστές της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ; Όλοι αυτοί που μας προπηλάκιζαν, μας χτυπούσαν, μας διέσυραν με ψεύδη στα κανάλια...Πού είναι; Οι μεν είναι στην εξουσία, οι δε στην προσμονή της. Η ύφεση τρώει τα σωθικά της Ελλάδας. Αν δεν δράσουμε γρήγορα κι αποτελεσματικά, η φτώχεια, η δυστυχία και η εγκληματικότητα θα είναι δυστυχώς το μέλλον μας, είτε έξω, είτε και μέσα στην Ε.Ε. και το Ευρώ» προειδοποίησε.
«Η τρικομματική κυβέρνηση δεν τα καταφέρνει, δυστυχώς. Τρεις είναι οι λόγοι: α. Δεν έχουν αντι-υφεσιακό σχέδιο. Λειτουργούν παραδοσιακά, αντιπαραγωγικά. β.Την κυβέρνηση, που σχηματίστηκε με μικροπολιτικές προθέσεις, αντικατέστησε το διευθυντήριο των κομματικών αρχηγών και των συνεργατών τους. Έτσι, όμως, όλα καθυστερούν ή ακυρώνονται. Ό,τι γινόταν και επί κυβέρνησης Παπαδήμου με τα κόμματα ξανά -έγινε, με αντεστραμμένους ρόλους. Η εμπειρία αγνοήθηκε, η μικρο-πολιτική επικράτησε. γ. Οι καταστροφικές πελατειακές λογικές επικράτησαν και στη στελέχωση του κράτους. Φεύγουν ακόμη και ικανοί, για να τοποθετηθούν "ημέτεροι". Δηλαδή, συνεχίζονται οι ίδιες πρακτικές που μας πήγαν στα βράχια» ανέφερε.
«Παίρνουμε την πρωτοβουλία» συνέχισε ο κ. Λοβέρδος «να πάμε να συναντήσουμε τους πολίτες που απομακρύνθηκαν από τη Δημοκρατική Παράταξη, Έχοντας πάντα στο μυαλό και στην ψυχή μας το στόχο, Να ξανασυναντηθούμε και με όσους πολίτες παραμένουν ακόμη στο ΠΑΣΟΚ, ή μετακινήθηκαν από αυτό στη ΔΗΜΑΡ».
Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ακόμα: «Προχωρούμε, λοιπόν, με βάση τις προτάσεις θέσεων που σήμερα εδώ παρουσιάστηκαν, και οι οποίες θα τεθούν σε συζήτηση και επεξεργασία στις περιφερειακές συνδιασκέψεις, που θα διεξαχθούν έως τέλος Ιουνίου, και τελικώς θα τεθούν στη δοκιμασία του Συνεδρίου μας, που θα διεξαχθεί σύντομα το οποίο θα αποφασίσει δημοκρατικά για όλα τα θέματα, δηλαδή τόσο των θέσεων, όσο και της ηγεσίας. Θέλουμε να αναδείξουμε ηγετικά στελέχη κι όχι ηγεμόνες και Μεσσίες».
«Θα αλλάξουμε την πορεία της χώρας. Θα ιδρύσουμε, μαζί με άλλους, την Δ' Ελληνική Δημοκρατία. Φίλες και φίλοι, μία ελπίδα γεννήθηκε σήμερα...» κατέληξε.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...