Στίβος: Δεν θέλουν τον Πιστόριους στο Λονδίνο ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Στίβος: Δεν θέλουν τον Πιστόριους στο Λονδίνο



Ανεπιθύμητος είναι ο Όσκαρ Πιστόριους στους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο καλοκαίρι στο Λονδίνο για να γιορταστεί η πρώτη επέτειος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, όπως ανακοίνωσε η βρετανική Ομοσπονδία Στίβου (UKA).
Ο Νοτιοαφρικανός αθλητής, που κατηγορείται για την δολοφονία της 29χρονης συντρόφου του και μανεκέν, Ρέεβα Στίνκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου (ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου), έχει προσωρινά αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση και το ραντεβού του με τη δικαιοσύνη έχει οριστεί για τις 4 Ιουνίου.
«Δεν θέλουμε κατά την τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων οι αγώνες να μεταμορφωθούν σε ένα τσίρκο των Μίντια. Θα επέλθει μια σκιά πάνω από τη συμμετοχή των άλλων αθλητών», τόνισε ο πρόεδρος της βρετανικής ομοσπονδίας, Εντ Γουόρνερ και πρόσθεσε:
«Το ερώτημα δεν είναι αν ο Πιστόριους είναι αθώος ή ένοχος, αλλά το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί ένα άτομο το οποίο περνά μια δύσκολη κατάσταση από ηθικής πλευράς.
Τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν, θα έχει περάσει μέχρι τους δικούς μας αγώνες από το δικαστήριο, αλλά η σημερινή κατάσταση των πραγμάτων δεν μας βοηθά να τον προσκαλέσουμε».
Υπενθυμίζεται ότι ο Πιστόριους, έξι φορές πρωταθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων, έγινε το καλοκαίρι ο πρώτος αθλητής με αναπηρία που συμμετείχε σε Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, φθάνοντας μέχρι τα ημιτελικά των 400μ, τρέχοντας με τεχνητά μέλη στα κάτω άκρα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...