Το Επιμελητήριο Μαγνησίας θα συμμετάσχει στη δημιουργία δικτύου συνεργασίας των φορέων της πόλης, που προωθεί ο Δήμος Βόλου, με σκοπό την εκπόνηση ενός Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης και Απασχόλησης που θα συμβάλλει ώστε να αντιμετωπιστούν οι οδυνηρές συνέπειες της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης στο Βόλο και σε ολόκληρη τη Μαγνησία. Το θέμα συζητήθηκε σήμερα σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ.Αρ.Μπασδάνη, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης και Δημοτικής Αστυνομίας Δημ.Δερβένη και του Β΄Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Κώστα Χαλίφα.
Συνεχίζοντας τον κύκλο συναντήσεων με εκπροσώπους των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων - έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ανάλογες συναντήσεις με το Εργατικό Κέντρο Βόλου και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδας - ο κ.Σκοτινιώτης ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου για την αναγκαιότητα της πρωτοβουλίας που προωθεί η Δημοτική Αρχή, προκειμένου η πόλη του Βόλου να αποφύγει τον κίνδυνο ενός δεύτερου κύκλου αποβιομηχάνισης, μετά από αυτή της δεκαετίας ’85 – ’95.
Οι κ.κ.Μπασδάνης και Χαλίφας συμφώνησαν ότι οι δραματικές συνέπειες από την κρίση επιβάλλουν τη συνεργασία των τοπικών φορέων και, γι’ αυτό, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου θα συμμετέχει στην Ομάδα Εργασίας που θα αναλάβει να συντάξει συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσεων, αιτημάτων και διεκδικήσεων, με σκοπό την ανάκαμψη της τοπικής παραγωγής, την τόνωση της απασχόλησης και την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας.
Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, επανέλαβαν ότι η Δημοτική Αρχή θα επιμείνει σ’ αυτή την προσπάθεια, επιδιώκοντας να εξασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και η πρωτοβουλία να στηριχθεί αποτελεσματικά στην πράξη.
Τέλος, οι δυο πλευρές συμφώνησαν να ασκήσουν από κοινού πιέσεις προς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, ώστε στο Νομοσχέδιο για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία να συμπεριληφθούν και οι Δήμοι.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου