
Ογδόντα δύο είναι οι νεκροί και τουλάχιστον 700 οι τραυματίες μετά την κατάρρευση οχταόροφου κτιρίου στη Ντάκα του Μπαγκλαντές.
«Οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι 82, ενώ τουλάχιστον 700 άνθρωποι νοσηλεύονται», δήλωσε ο Χιραλάλ Ρόι, γιατρός του νοσοκομείου 'Εναμ, το οποίο βρίσκεται κοντά στον τόπο του δυστυχήματος.
Το κτίριο, το οποίο στέγαζε πολλές βιοτεχνίες κλωστοϋφαντουργίας, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στις 9 το πρωί.
Πυροσβέστες και στρατιώτες εργάζονται πυρετωδώς για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια της «Ράνα Πλάζα» στο Σαβάρ,...30 χιλιόμετρα έξω από την Ντάκα, όπως δήλωσε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της περιοχής Μοχαμάντ Ασαντουτζαμάν.
Σύμφωνα με δικές του πρώτες εκτιμήσεις ιδιοκτήτες βιοτεχνιών ενδυμάτων, που βρίσκονταν στους πρώτους ορόφους και το ισόγειο του οικοδομικού συγκροτήματος αγνόησαν προειδοποίηση των αρχών μετά το χθεσινή μεγάλη ρωγμή σε τοίχο που παρατηρήθηκε χθες στο κεντρικό κτίριο και εξακολούθησαν να εργάζονται κανονικά με όλο το προσωπικό τους.
Οι κακές συνθήκες εργασίας στις βιοτεχνίες ενδυμάτων του Μπαγκλαντές προκαλούν εδώ και χρόνια εργατικά ατυχήματα στη χώρα, με συνηθέστερες τις φωτιές.
Τον περασμένο Νοέμβριο 112 εργαζόμενοι σκοτώθηκαν από φωτιά σε βιοτεχνία ενδυμάτων στη βιομηχανική ζώνη της Ντάκα.









285.png)














0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου