Σεισμός 7,8 Ρίχτερ συγκλόνισε το Ιράν - Πληροφορίες για 40 νεκρούς ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ συγκλόνισε το Ιράν - Πληροφορίες για 40 νεκρούς



Σεισμός μεγέθους 7,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Ιράν, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που επικαλείται το ιρανικό Press TV 40 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 100 έχουν τραυματιστεί. Τρία ελικόπτερα και σωστικά συνεργεία έσπευσαν στις περιοχές, σύμφωνα με το Fars.
Όπως αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο Fars το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης υπολογίζει τη δόνηση στα 7,6 Ρίχτερ.
Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα και καταστροφές, όμως οι ιρανικές αρχές χαρακτηρίζουν το σεισμό ως «καταστροφικό», τον «μεγαλύτερο των τελευταίων 40 ετών» φοβούμενες μεγάλο αριθμό νεκρών.
Αρχικά, το Ινστιτούτο έκανε λόγο για 8 βαθμούς, αλλά στη συνέχεια υποβάθμισε τη δόνηση. Το επίκεντρο τοποθετείται 90 χλμ νοτιοανατολικά της πόλης του Κας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 15 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της γης.
Η ισχυρή δόνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αισθητή σχεδόν σε όλη τη Μέση Ανατολή, από τη Ντόχα του Κατάρ μέχρι και το Νέο Δελχί της Ινδίας, όπου και εκεί επικράτησε πανικός (σχετικές φωτό).
H ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας στις περισσότερες επαρχίες του Σιστάν και του Μπαλουχιστάν, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.
Η ρωσική εταιρία η οποία έχει κατασκευάσει το πυρηνικό εργοστάσιο στο Μπουσέρ ανέφερε ότι ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός είναι «ασφαλής».
Σημειώνεται ότι την περασμένη Τρίτη, σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών ξαναχτύπησε το Ιράν και συγκεκριμένα το Μπουσέρ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 39 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 850.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...