
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στην Πάτρα, λίγο πριν από το τέλος της...παρέλασης, για τη σημερινή εθνική επέτειο. Ειδικότερα, φοιτητές, σπουδαστές, αλλά και μέλη άλλων κοινωνικών ομάδων που είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Κολοκοτρώνη, επιχείρησαν να μπουν στην οδό Αγίου Ανδρέου, μόλις πέρασαν και τα τελευταία στρατιωτικά τμήματα.
Όμως οι διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους εμποδίσουν, αφού δεν είχε ολοκληρωθεί η παρέλαση, αλλά και η αποχώρηση των επισήμων από την ειδική εξέδρα. Όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν για δεύτερη φορά να εισέλθουν στην Αγίου Ανδρέου, οι διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.
Αμέσως μετά οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν, ενώ οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν εναντίον των αστυνομικών μπουκάλια με νερό.
Τελικά, έπειτα από λίγη ώρα οι διαδηλωτές εισήλθαν στην Αγίου Ανδρέου και έκαναν πορεία, φωνάζοντας συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, κατά της τρόικας, κατά του σχεδίου «Αθηνά» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, υπέρ της Κύπρου κ.α.
Λίγη ώρα νωρίτερα και κατά την διάρκεια της παρέλασης, αντιπροσωπεία σπουδαστών με τη συνοδεία της Αστυνομίας, κατευθύνθηκε μπροστά από την εξέδρα των επίσημων και ανήρτησαν πανό κατά του σχεδίου «Αθηνά».
Επίσης, νωρίς το πρωί, μέλη του ΕΠΑΜ άπλωσαν πανό με το σύνθημα «Τώρα είναι η ώρα, ελευθερία ή θάνατος», μπροστά από το κάστρο της Πάτρας και κατά μήκος των σκαλιών της Αγίου Νικολάου.
Στο μεταξύ, ένταση υπήρξε και στον Πύργο της Ηλείας, όταν σπουδαστές που θέλησαν να μπουν με πορεία στην παρέλαση, εμποδίστηκαν από την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να προσαχθούν τρία άτομα στην Αστυνομική Διεύθυνση. Μετά το τέλος της παρέλασης και οι τρεις αφέθησαν ελεύθεροι.
Στο Αγρίνιο σπουδαστές και μέλη κοινωνικών ομάδων έκαναν πορεία μετά το τέλος της παρέλασης, χωρίς να σημειωθούν απρόοπτα.
Σε ήρεμο κλίμα, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και απουσία του κόσμου που ήταν ελάχιστος, πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Λάρισα, με την κυβέρνηση να εκπροσωπείται από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλο.
Μοναδική «παραφωνία», η κίνηση μαθητή ο οποίος περνώντας μπροστά από τους επισήμους, απένειμε το γνωστό «παράσημο» της ανοιχτής παλάμης.
Μικρή ένταση, σημειώθηκε νωρίτερα κατά την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, όταν εκπρόσωπος οργάνωσης αναπήρων πολέμου διαμαρτυρήθηκε για την κατάθεση στεφάνου από τον βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Χρ. Αλεξόπουλο. Ενώ την ώρα που κατέθετε το στεφάνι ακούστηκαν φωνές διαμαρτυρίας, χωρίς όμως το επεισόδιο να πάρει άλλη έκταση.
Γυναίκα τραυμάτισε με μαχαίρι τον δημοτικό σύμβουλο Ρόδου, Δημήτρη Καραντζιά, λίγο μετά τη λήξη της παρέλασης της 25ης Μαρτίου. Η δράστης που συνελήφθη και κρατείται στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, συμμετείχε σε συγκέντρωση ολιγομελούς ομάδας αγανακτισμένων πολιτών που στη διάρκεια της παρέλασης φώναζαν συνθήματα εναντίον των πολιτικών.
Το θύμα έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο και βρίσκεται εκτός κινδύνου.
Με αποδοκιμασίες και προσαγωγές η παρέλαση στην παραλία του Βόλου
Με αποδοκιμασίες, 2 προσαγωγές, τους μαθητές να αγνοούν τους επισήμους και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτριο Ελευσινιώτη, ως επρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας, να "αδειάζει" κυβέρνηση και Δήμαρχο Βόλου για τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ολοκληρώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην σιδηρόφρακτη παραλία του Βόλου.
"Δεν συμφωνώ, δεν είναι σε εμένα η οργάνωση, αλλά νομίζω ότι κάποια στιγμή όλοι είμαστε Έλληνες, όλοι πλέον έχουμε καταλάβει είμαστε ομόψυχοι, είναι στο DNA μας, νομίζω ότι την επόμενη φορά δεν θα πρέπει να υπάρχουν, όχι μόνο εδώ, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος", δήλωσε μετά το τέλος της παρέλασης ο υφυπουργός Δημήτριος Ελευσινιώτης για τους φράκτες στην παραλία του Βόλου, "αδειάζοντας" κυριολεκτικά κυβέρνηση και Δήμαρχο Βόλου, ο οποίος είχε την ευθύνη της διοργάνωσης της παρέλασης.
Λίγο νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα κατά την ώρα κατάθεσης στεφάνων στο Ηρώο στην παραλία του Βόλου, πολίτες συμμετέχοντες σε block του ΕΠΑΜ αποδοκίμασαν τους επισήμους, με τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ. να προχωρούν στην προσαγωγή δύο γυναικών, οι οποίες αφέθηκαν ελεύθερες μετά το τέλος της παρέλασης.
Μία διαφορετική παρέλαση στις Σκουριές

Με μπλουζάκια με συνθήματα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, και με μάσκες έκαναν παρέλαση για την 25η Μαρτίου οι μαθητές της Χαλκιδικής.
Με αυτόν τον τρόπο περνάνε και αυτοί το μήνυμά τους ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές.










285.png)














0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου