Το ΤΕΕ Μαγνησίας για το σκοπευτήριο μικρών αποστάσεων ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Το ΤΕΕ Μαγνησίας για το σκοπευτήριο μικρών αποστάσεων



Να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του Σκοπευτηρίου μικρών αποστάσεων, ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας με επιστολή του προς τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τη Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κα. Ελένη Λαϊτσου.
Όπως αναφέρεται στην εοιστπλή: "Το σκοπευτήριο μακρών αποστάσεων με πήλινους στόχους ήταν ένα αίτημα των φορέων της Μαγνησίας και ιδιαίτερα των σκοπευτικών συλλόγων.
Εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 η ΓΓΑ, σε συνεργασία με την Ελληνική Σκοπευτική Ομοσπονδία (ΣKOE), καθόρισε, ως ιδανική περιοχή, μια δημοτική έκταση κοντά στο Ριζόμυλο του τ. Δήμου Κάρλας και νυν Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Έτσι στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάδα 2004» η ΓΓΑ ανέθεσε στη Νομαρχία Μαγνησίας, το 2002, την κατασκευή των έργων της Α1 φάσης, δαπανώντας σχεδόν ευρώ 1.000.000 ευρώ για έργα που παραμένουν μέχρι σήμερα ημιτελή.
Μετά την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στις εκκλήσεις των Νομαρχιακών Αρχών για ολοκλήρωση του έργου η ΓΓΑ δήλωνε αδυναμία χρηματοδότησης, ενώ μετά το 2007 παρέπεμπε το θέμα της ολοκλήρωσης του Σκοπευτηρίου στο πλαίσιο των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Η τ. Νομαρχία σε συνεργασία με τη ΓΓΑ και τη ΣKOE συνέταξε φάκελο προκαταρκτικής μελέτης των υπολειπόμενων έργων που απαιτούνται ώστε να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις για τη διοργάνωση αγώνων, πανελληνίων και διεθνών.
Οι Μεσογειακούς Αγώνες χάθηκαν και μαζί μ’ αυτούς και το Σκοπευτήριο που παραμένει μέχρι σήμερα ημιτελές στη φθορά του χρόνου.
Κι ενώ η ΓΓΑ θα έπρεπε να είναι προσανατολισμένη στη ολοκλήρωση του έργου και την αξιοποίηση του 1.000.000 εκ. που ήδη δαπανήθηκε, ξαφνικά, μετά από πρόταση του Κυνηγητικού Συλλόγου Βόλου, διά μέσου της ΣΚΟΕ, προωθεί τη χωροθέτηση νέου Σκοπευτηρίου πήλινων στόχων στο χώρο που παλαιού σκουπιδότοπου της Νέας Αγχιάλου.
Το θέμα έφθασε στο ΣΥΠΟΘΑ (πρώην ΣΧΟΠ) Μαγνησίας για έγκριση όρων δόμησης και χωροθέτησης του νέου Σκοπευτηρίου.
Σημειώνουμε ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βόλου, ο οποίος προτίθεται να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του νέου Σκοπευτηρίου, κινήθηκε ορθά από την πλευρά του, αφού σε πολυετείς προσπάθειές του, είχε αρνητική αντιμετώπιση τόσο από πρώην δήμο Κάρλας (νυν Ρήγα Φεραίου) όσο και από την πλευρά της Πολιτείας με τους συναρμόδιους φορείς.
Η εξέλιξη αυτή αποδυναμώνει πλήρως τη συλλογική τοπική προσπάθεια να ολοκληρωθεί επιτέλους η κατασκευή πλήρους εξοπλισμένου Σκοπευτηρίου που θα μπορεί να φιλοξενεί εθνικούς και διεθνείς αγώνες, αλλά και να αποτελέσει το προπονητικό κέντρο της Κεντρικής Ελλάδος.
Πιστεύουμε ότι τόσο εσείς, όσο και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, που αποστέλλεται επίσης το παρόν έγγραφο, θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την οριστική ολοκλήρωση του Σκοπευτηρίου.
Ειδικά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε συμφωνία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Βόλου για τη μίσθωση του ημιτελούς Σκοπευτηρίου με τους ιδίους όρους που του εκμισθώθηκε η έκταση της Νέας Αγχιάλου.
Η λειτουργία ενός Σκοπευτηρίου στην περιοχή, σε συνδυασμό με την επανασύσταση της λίμνης Κάρλας, εκτός από την ανάπτυξη του αθλητισμού θα έχει θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, από τον λεγόμενο σκοπευτικό τουρισμό, δηλαδή από τη διοργάνωση τοπικών, πανελληνίων και διεθνών αγώνων.
Θα ήταν παράλογο στη σημερινή οικονομική κρίση να αφήνουμε να εξελίσσονται πρωτοβουλίες για την κατασκευή δύο σκοπευτηρίων στην ίδια περιοχή.
Αντιλαμβανόμαστε τις ανησυχίες των αθλητών άλλα και των κυνηγών της περιοχής, που θέλουν πάση θυσία να λειτουργήσει ένα σκοπευτήριο.
Είναι αδήριτη ανάγκη να συνεργαστούμε όλοι οι φορείς για τη λειτουργία ενός σύγχρονου, ολυμπιακών προδιαγραφών Σκοπευτηρίου στο Ριζόμυλο.
Ο Κυνηγητικός Σύλλογος ίσως είναι ο μόνος που μπορεί να συμβάλλει σε συνεργασία με τη ΓΓΑ και το Δήμο Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο ενός σύγχρονου ενιαίου Σκοπευτηρίου, για να είναι βιώσιμο.
Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια εποχή που κάθε δημόσια επένδυση πρέπει να αξιολογείται για την απόδοση της όταν έχουμε τόσα παραδείγματα από το παρελθόν για έργα που κατασκευάστηκαν αλλά δεν αξιοποιήθηκαν στη συνέχεια".

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...