Δημόσια κόντρα ΔΝΤ-Κομισιόν για την Ελλάδα ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Δημόσια κόντρα ΔΝΤ-Κομισιόν για την Ελλάδα

Με μία ασυνήθιστη επίδειξη ευασθησίας το ΔΝΤ τονίζει πως από τις οδυνηρές περικοπές στους μισθούς θα έπρεπε να προστατευτούν τα ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού! Στην έκθεση που ''έβγαλε'' το ΔΝΤ αναφέρεται πως ''σε ορισμένα προγράμματα όπως της Ελλάδας η επιτυχής επίλυση της κρίσης απαιτεί σημαντικές περικοπές των δαπανών, συμπεριλαμβανομένων κοινωνικών τομέων καθώς και μειώσεις στους πραγματικούς μισθούς.
Ωστόσο οι περικοπές αυτές, που είναι οδυνηρές για πολλούς, θα μπορούσαν σε όλα τα προγράμματα να είχαν επικεντρωθεί περισσότερο στην προστασία ευάλωτων τμημάτων του πληθυσμού''.

Σύμφωνα με ερμηνεία αναλυτών στο Euro2day:''Είναι αδύνατο να μην συνδέσει κανείς αυτή την έκθεση με την κλιμάκωση της έντασης καθώς πλησιάζει η προθεσμία αναφορικά με την επόμενη δόση της Ελλάδας, ενώ το κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται εκεί φαίνεται πως καταγράφει ελάχιστη πρόοδο''.

Στην ίδια έκθεση το ΔΝΤ ουσιαστικά κάνει λόγο για προβληματική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως λόγω των περιορισμών που τέθηκαν από την ίδια την ευρωζώνη.
''Οι εσωτερικοί περιορισμοί στην ευρωζώνη ορισμένες φορές περιόρισαν τις εναλλακτικές επιλογές πολιτικής που θα μπορούσαν σε αντίθετη περίπτωση να είχαν συζητηθεί, κυρίως στην αναδιάρθρωση του χρέους.Η διαβούλευση με περισσότερα μέρη συχνά κατέληγε σε μεγαλύτερες συζητήσεις και λιγότερο αποτελεσματική λήψη αποφάσεων''.


sarotiko

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...