Το εγχειρίδιο μίσους της Χρυσής Αυγής: «Πίστευε, υπάκουε, πολέμα» ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

Το εγχειρίδιο μίσους της Χρυσής Αυγής: «Πίστευε, υπάκουε, πολέμα»

egxeiridio


Το σχέδιο που θα βγάλει τη Χρυσή Αυγή από το περιθώριο και θα την κάνει αποδεκτή «με υποκρισία, απάτη,ψέμα και ό,τι άλλο» περιγράφεται στο «ευαγγέλιο» της Χρυσής Αυγής, το εγχειρίδιο σύμφωνα με το οποίο γίνονταν η εκπαίδευση στα «πιστεύω» της. Το 16σέλιδο εγχειρίδιο, το οποίο δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» και είχε εκδοθεί στα πρώτα χρόνια της Χρυσής Αυγής, φαίνεται πως αποτελούσε το κείμενο πάνω στο οποίο εκπαιδεύονταν οι πυρηνάρχες της Χρυσής Αυγής και βάσει του οποίου οργανωνόταν η τακτική του κόμματος.

Περιγράφονται βήμα – βήμα οι τακτικές της Χρυσής Αυγής για να βγει από το περιθώριο και να αναπτύξει δράσεις στην ελληνική κοινωνία ενώ ο συντάκτης του κειμένου κάνει λόγο για «ιερές δομές» και συντρόφους που πρέπει να προστατευθούν.

«Όλοι είμαστε φορείς του αγώνα και ο αγώνας δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς μαχητές πιστούς, ακούραστους και σκληρούς. Ο αγώνας μεταφράζεται ως… απάντηση στον εχθρό προξενώντας του ανάλογες ή και σημαντικότερες βλάβες» αναφέρεται στο εγχειρίδιο εκπαίδευσης. «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. (…). Πρέπει να προφυλάσσουμε το συμφέρον και την ύπαρξη της κίνησης με κάθε μέσο. Με υποκρισία, απάτη, ψέμα και ό,τι άλλο», αναφέρει.

Βασικά κριτήρια για την επιλογή των «μαχητών» είναι το «υψηλό ηθικό» και η «πειθαρχία». Αυτά είναι, άλλωστε, και τα «προσόντα» με τα οποία οι στρατολογούνταν τα νέα μέλη στα τάγματα εφόδου: «Η πεποίθησή μας στην τελική νίκη πρέπει να είναι χαλύβδινη και η συνειδητή συλλογική υπακοή μας στις προσταγές της πίστης μας, που είναι η πειθαρχία, πρέπει να είναι ασάλευτη. Ανάμεσά μας δεν χωρούν ηττοπαθείς και απείθαρχοι».

«Στόχος» για την επέκταση του νεοναζιστικού δικτύου ήταν και είναι οι «ευάλωτες» περιοχές, αυτές δηλαδή που αντιμετωπίζουν προβλήματα φτώχειας, ανεργίας και εγκληματικότητας. «Οφείλουμε να μαχόμαστε σε περιοχές και χώρους και ομάδες που ο εχθρός δεν φτάνει από αδιαφορία, λάθος εκτίμηση ή αδυναμία. Έτσι γινόμαστε εμείς οι πιο δυνατοί (…) Ο πατριωτισμός είναι το στερνό κίνητρο που μπορεί να ερεθίσει το αισθητήριο του λαού πιο πέρα από το ατομικό και ιδιοτελές συμφέρον, γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται κατά κόρον παράλληλα με όλες τις θέσεις μας (…) Πρέπει να βολιδοσκοπούμε τις πολιτικές καταστάσεις που επηρεάζουν μεγάλες λαϊκές μάζες που ψάχνουν για λύσεις».

Όποιος διαφωνεί και αντιδρά με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, αυτομάτως βρίσκεται στο στόχαστρο: «Όταν αρνηθεί να δεχθεί τα ολοφάνερα νοσήματα της εθνικοσοσιαλιστικής αλήθειας, δεν πρέπει να υπάρχει γι’ αυτόν οίκτος, σεβασμός ούτε περιφρόνηση. Γι’ αυτό η προπαγάνδα μας είναι πέρα από την πατριωτική της λαμπρότητα, παράλληλα μια απόλυτη ανθρωπιστική πράξη (…) Σήμερα όποιος δεν είναι εναντίον μας είναι μαζί μας τυπικά. Αύριο όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας ουσιαστικά και θα πληρώσει την κακοπιστία του με το ίδιο και χειρότερο τίμημα (…) Δεν πρέπει να λησμονούμε κανένα χτύπημα, καμία ύβρη, καμία προσβολή. Μα, παράλληλα, είναι καθήκον μας να ξέρουμε πότε και πώς θα το ανταποδώσουμε καίρια και ουσιαστικά».


 Το εγχειρίδιο μίσους της Χρυσής Αυγής: «Πίστευε, υπάκουε, πολέμα»

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...