Μάγος των Pixel ετών 98 ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Μάγος των Pixel ετών 98

pixel


Δύο χρόνια πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής ο Hal Lasko εντυπωσιάζει με τα ψηφιακά έργα τέχνης που δημιουργεί. Δείτε το βίντεο
Ο Hal Lasko είναι 98 ετών και έχει ένα ξεχωριστό πάθος:  Δημιουργεί  έργα τέχνης, pixel προς pixel, με το πρόγραμμα MS Paint.



Ο 98χρονος έχει δημιουργήσει περισσότερα από 150 ψηφιακά έργα τα 13 τελευταία χρόνια. Παρόλο που το  μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου έχει εγκαταλείψει το Paint της Microsoft, ο Lasko σχεδιάζει  ψηφιακά έργα τέχνης με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Για το χόμπι του πολλές φορές εργάζεται περισσότερες από δέκα ώρες ημερησίως.

Ο Lasko ήταν ένας παραδοσιακός ζωγράφος, ωστόσο το 2005 όταν άρχισε να χάνει σιγά-σιγά την όρασή του από από εκφύλιση της ωχράς κηλίδας “κρέμασε” τα πινέλα του και στράφηκε στο MS Paint.

Σε συνέντευξή του στο Wired δήλωσε:

“Όταν άρχισα να τυφλώνομαι, δεν μπορούσα να ζωγραφίσω με το πινέλο και έτσι άρχισα να χρησιμοποιώ το ηλεκτρονικό πρόγραμμα που μου παρείχε τη δυνατότητα μεγέθυνσης του σχεδίου μου ώστε να μπορώ να ζωγραφίζω στο σωστό σημείο”.




Ο 98χρονος αποκάλυψε ότι ο εγγονός του, Ryan τον έμαθε το Microsoft Paint. Παρόλο που δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά λογισμικό γραφικών, ο Lasko είχε εμπειρία στον καλλιτεχνικό σχεδιασμό, αφού είχε εργαστεί στο παρελθόν ως τυπογράφος.

Τα έργα του έχουν σαφείς επιρροές από καλλιτέχνες όπως οι Edward Hopper, Charles Burchfield και Paul Clay, ενώ τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να στρέφεται προς τον ιμπρεσιονισμό.

Οκτώ από τα  έργα του πωλούνται στην ιστοσελίδα που διαθέτει ο ίδιος, ενώ δεν αποκλείει να τυπώσει σύντομα κάποια από αυτά σε καμβά.





The Pixel Painter από stefanelonikitelo



Μάγος των Pixel ετών 98

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...