H όπερα “Francesca da Rimini” του Zandonai στο «Αχίλλειον» ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

H όπερα “Francesca da Rimini” του Zandonai στο «Αχίλλειον»



Με το αριστούργημα του Riccardo Zandonai «Francesca da Rimini», που θα μεταδοθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου, στις 18.00, στο «Αχίλλειον», συνεχίζεται το επιτυχημένο πρόγραμμα με τις απευθείας μεταδόσεις των λυρικών παραστάσεων της Μετροπόλιταν Όπερας Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Βόλου με τον «Αντέννα».
Η όπερα «Francesca da Rimini» είναι ένα σπουδαίο έργο του Zandonai, η πιο φημισμένη του όπερα και θεωρείται ένα από τα πιο αυθεντικά ιταλικά μελοδράματα του 20ου αιώνα. Την όπερα εμπνεύστηκε και δημιούργησε στις αρχές του 20ου αιώνα και είναι βασισμένη σε έργο του Γκαμπριέλε Ντ’Ανούτσιο. Η παράσταση μετά από 25 χρόνια, επιστρέφει σήμερα στη Μετροπόλιταν Όπερα σε μια σύγχρονη αναβίωσή της. Την πληθωρική και ρεαλιστική σκηνοθεσία υπογράφει ο ταλαντούχος Piero Faggioni. Η ιστορία εξελίσσεται στον 17ο αιώνα και παρουσιάζει το δράμα της Francesca da Rimini (που την υποδύεται η Eva-Maria Westbroek), της πλούσιας αριστοκράτισσας, κόρης του Γκουίντο της Πολέντα, με τους γιους του Μαλατέστα του Ρίμινι, την οποία εξαπατούν με σκοπό να παντρευτεί τον κτηνώδη Τζιαντσιότο (που τον υποδύεται ο Mark Delavan), αντί του αληθινού αγαπημένου της Πάολο (που τον αποδίδει ο Marcello Giordani). Στον ρόλο του επίβουλου Μαλατεστίνο συναντάμε τον Robert Brubaker. Την ορχήστρα διευθύνει ο Marco Armiliato.
Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από το Κέντρο Νεότητας του Δήμου Βόλου «Δίαυλος» καθημερινά από τις 9.30 το πρωί έως και τις 9.30 το βράδυ και μισή ώρα πριν την έναρξη στο Αχίλλειο. Η παράσταση του Zandonai «Francesca da Rimini» θα μεταδοθεί, παράλληλα με το Βόλο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» στη Λευκάδα, στο θέατρο «Ριάλτο» και στη Λεμεσό της Κύπρου. Η ίδια παράσταση θα μεταδοθεί στην Πάτρα το Σάββατο 23 Μαρτίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών.
Σημειώνεται ότι στις 27 Απριλίου με το έργο του Handel «Giulio Cesare» σε μια νέα παραγωγή, ολοκληρώνεται με τεράστια επιτυχία άλλη μια σεζόν προβολής του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD», στη χώρα μας. Τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε από πέρυσι ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ και για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής. Με τη σειρά του ο ΔΟΕΠΑΠ-Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου πέτυχε την υλοποίηση του προγράμματος και στο Βόλο, με εντυπωσιακή ανταπόκριση από το κοινό.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...