Το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε τη Νότια Αφρική ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε τη Νότια Αφρική

viasmoi


Σε μια χώρα όπου λέγεται πως βιασμοί καταγράφονται κάθε λεπτό, σε μια πόλη όπου η βία έχει πάψει να σοκάρει, το έγκλημα αυτό συγκλόνισε όλη την κοινότητα του Diepsloot στη Νότιο Αφρική.


Δύο κοριτσάκια, ηλικίας δύο και τριών ετών, απήχθησαν από την αυλή του σπιτιού τους, μέρα μεσημέρι.


Όταν τέσσερις ημέρες βρέθηκαν η Yonelisa και η Zandile Mali, το σοκ και ο αποτροπιασμός ήταν ακόμα μεγαλύτερα.


Τα δύο κορίτσια είχαν βιαστεί και δολοφονηθεί και τα νεκρά σώματά τους είχαν εγκαταλειφθεί σε δημόσια τουαλέτα στο Diepsloot.


Ήταν στις 15 Οκτωβρίου που βρέθηκαν τα δύο κοριτσάκια και από τότε πέντε άνδρες έχουν κατηγορηθεί για την απαγωγή, το βιασμό και το φόνο τους.


Η δίκη προγραμματίζεται για την 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με το CNN, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.


Οι αρχές προχωρούν σε εξετάσεις DNA αναζητώντας αποδείξεις και επίσημη ταυτοποίηση των πέντε κατηγορουμένων.


Ένας από τους πέντε ομολόγησε.


Κάτοικοι της πόλης διαδήλωσαν έξω από το δικαστήριο της Πραιτώρια την ώρα που γινόταν η μεταγωγή των κατηγορουμένων, εκφράζοντας την οργή τους για το φρικτό έγκλημα.


Η πόλη στα προάστια του Γιοχάνεσμπουργκ θεωρείται μία από τις πιο βίαιες στη χώρα, γράφει το CNN.


Αλλά η μητέρα της Yonelisa, Thokozani Mali, που το γνώριζε, παρακολουθούσε τα κορίτσια με μεγάλη προσοχή. Ήταν μαζί τους στο σπίτι την ημέρα που απήχθησαν και κάθε πέντε λεπτά έβγαινε να δει αν όλα είναι καλά στο παιχνίδι τους.


Όταν σε έναν έλεγχό της δεν τις βρήκε, άρχισε μια μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού τους με τη συμβολή της αστυνομίας, της οικογένειας αλλά και των γειτόνων.


Δέκα μέρες μετά τον εντοπισμό των νεκρών κοριτσιών, η Thokozani δεν μπορεί ακόμα να μιλήσει για τη φρικτή απώλεια του μοναδικού παιδιού της.


«Προσπαθώ να είμαι δυνατή», είπε στο CNN. «Όταν κοιμάμαι τη νιώθω δίπλα μου και δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω».


Έξω από το σπίτι έχει τοποθετηθεί ένα κουτί με τα παπούτσια των κοριτσιών για να δοθούν σε όποιον τα χρειάζεται. Αλλά ακόμα ο πόνος είναι αβάσταχτος.


Ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Jacob Zuma καταδίκασε το φόνο των δύο μικρών κοριτσιών αλλά και τον βασανισμό και την κακοποίηση ενός νεαρού αγοριού, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε χωράφι.


«Αυτά τα αποτρόπαια περιστατικά ακραίου βασανισμού και φόνου των παιδιών μας δεν ανήκουν στην κοινωνία που αγωνιζόμαστε να χτίσουμε μαζί», τόνισε.


Η Νότιος Αφρική έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικής βίας στον κόσμο με 55.000 καταγγελίες κάθε χρόνο.


Οι πραγματικοί αριθμοί είναι ωστόσο πολύ μεγαλύτεροι καθώς πολλές επιθέσεις δεν καταγράφονται.


Σύμφωνα με στοιχεία ερευνών στην επαρχία Gauteng που περιλαμβάνει το Γιοχάνεσμπουργκ και το Diepsloot και την Πραιτώρια, 25 γυναίκες πέφτουν θύματα βιασμού για κάθε μία που το καταγγέλλει στην αστυνομία.


Το 60% των θυμάτων είναι ενήλικες, το 15% παιδιά κάτω των 11 ετών ενώ καταγράφεται ανησυχητική αύξηση στις περιπτώσεις των παιδιών που βιάζονται και δολοφονούνται. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένα στα τέσσερα κορίτσια που δολοφονούνται, έχουν υποστεί πριν και βιασμό…



Το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε τη Νότια Αφρική

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...