Παρεμβάσεις σε πλακοστρώσεις πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Βόλου ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Παρεμβάσεις σε πλακοστρώσεις πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Βόλου

plakostroseis


Παρεμβάσεις συντήρησης πλακοστρώσεων πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων, συνολικής δαπάνης 116.000,00 ευρώ, από ίδιους πόρους του Δήμου Βόλου, πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο δωδεκάμηνο σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του ενιαίου Δήμου Βόλου. Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “Κ.Παπαευθυμίου & ΣΙΑ Ο.Ε.” και άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, προβλέπεται να γίνουν εργασίες επισκευής – ανακατασκευής πεζοδρομίων  και κρασπεδόρειθρων, τα οποία βρίσκονται μπροστά σε δημόσια κτήρια, κοινόχρηστους χώρους, πλατείες κλπ., καθώς και κατασκευή διαβάσεων ΑΜΕΑ (ράμπες). Με την εργολαβία αυτή θα αντιμετωπιστούν πάγια προβλήματα της πόλης, σε σημεία που θα καθοριστούν από την Υπηρεσία με πίνακες εργασιών ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες.


Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη σύμβαση, ο ανάδοχος θα καθορίσει τηλέφωνο στο Bόλο, στο οποίο θα είναι δυνατή η όχληση καθ’ όλο το 24ωρο για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. Η ανταπόκριση του στα επείγοντα περιστατικά πρέπει να είναι άμεση και σε κάθε περίπτωση εντός της ίδιας μέρας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για αποτροπή κινδύνου.


Με αφορμή την επικείμενη έναρξη των εργασιών, από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου επισημαίνεται ότι παρεμβάσεις επί των πεζοδρομίων από πλευράς ιδιωτών μπορούν να γίνουν μόνο σε συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία δηλαδή το Τμήμα Οδοποιίας (κτήριο Σπίρερ, 24210 94045). Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο και συγκεκριμένα το άρθρο 24 του Κτηριοδομικού Κανονισμού, η ευθύνη για την κατασκευή ή ανακατασκευή πεζοδρομίων ανήκει στους παρόδιους ιδιοκτήτες. Τα παραπάνω αφορούν και κάθε περίπτωση καταστροφής ή αχρήστευσης ή εκσκαφής των πεζοδρομίων από την εκτέλεση εργασιών και σύμφωνα με προδιαγραφές οι οποίες καθορίζονται από τις δημοτικές υπηρεσίες και αφορούν τις διαστάσεις το είδος κατασκευής, το είδος των υλικών των κρασπέδων των ρείρθων, καθώς επίσης της επίστρωσης και το είδος της πιθανής φύτευσης.


 


 


 


 


 



Παρεμβάσεις σε πλακοστρώσεις πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Βόλου

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...