Συνδικαλιστής με «φακελάκι» 50.000 ευρώ για να μη γίνει απεργία! ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

Συνδικαλιστής με «φακελάκι» 50.000 ευρώ για να μη γίνει απεργία!

sotiria2

Με 50.000 ευρώ προσημειωμένα χαρτονομίσματα στην τσέπη, συνελήφθη σήμερα ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία της διοίκησης του νοσοκομείου, που ενημέρωσε την Ασφάλεια για τις εκβιαστικές απαιτήσεις του αρχισυνδικαλιστή, προκειμένου να ακυρώσει τις αντιδράσεις του Σωματείου στην ολοκλήρωση συμφωνίας, παραχώρησης για 20 έτη, ενός εγκαταλελειμμένου οικήματος που βρίσκεται εντός του Νοσοκομείου, στο Ίδρυμα Ερευνών.

Ο πρόεδρος του σωματείου, μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγγελίας, σε πρόσφατες συναντήσεις στο γραφείο της διοίκησης του Νοσοκομείου, ελάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και έλεγχε τα κινητά τηλέφωνα της διευθύντριας και του υποδιευθυντή, για να διαπιστώσει ότι δεν καταγραφόταν η συνομιλία τους.

Σήμερα το μεσημέρι σε προκαθορισμένη συνάντηση στο σπίτι της διευθύντριας του Νοσοκομείου, στην Κηφισιά, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος, του παραδόθηκε το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Κατά την αποχώρησή του από το σημείο, αντελήφθη την παρουσία αστυνομικών και τότε επιτέθηκε εναντίον τους και προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκε το χρηματικό ποσό.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι και το αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα πιστόλι των 9mm με γεμιστήρα, δύο πτυσσόμενα μαχαίρια και ένα ζευγάρι χειροπέδες, ένα σιδερένιο πτυσσόμενο γκλοπ, μία κυνηγετική καραμπίνα και ένα μαγνητόφωνο.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, οι κατηγορίες που βαρύνουν τον συνδικαλιστή είναι η εκβίαση, η οπλοκατοχή και η αντίσταση κατά της αρχής.

Γεωργιάδης: «Θα είμαστε αμείλικτοι»


Όπως είπε σε έκτακτη ενημέρωση του προς τους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας ειδοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες από το υπουργείο Υγείας και άρχισε να καταγράφει, να ηχογραφεί και να βιντεοσκοπεί όλες τις συναντήσεις του προέδρου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με την διοικήτρια Μαρία Καρρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνδικαλιστής αξίωσε ένα μέρος από τα 4 εκατ. του προγράμματος ΕΣΠΑ που είχε δοθεί στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για να συνάψει την σύμβαση με το νοσοκομείο «Σωτηρία», ενώ αναμένεται να διερευνηθεί αν πίσω από το χρηματισμό υπάρχουν συνεργοί άλλοι συνδικαλιστές ή εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε εμφατικά ότι «θα είμαστε αμείλικτοι σε υποθέσεις διαφθοράς» ενώ τόνισε ότι κάποιοι από αυτούς που φωνάζουν υπονοώντας τους συνδικαλιστές «δεν έχουν πάντα δίκιο». Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την προέλευση του συνδικαλιστή-τον πολιτικό χώρο από όπου προέρχεται- είπε ότι εξ’ όσων γνωρίζει παλιά ήταν μέλος της ΠΑΣΚΕ αλλά τελευταία «είχε γίνει αντιμνημονιακός και πήγαινε εκεί που πάνε όλοι αυτοί, αριστερότερα».

sotiria1sotiria


Συνδικαλιστής με «φακελάκι» 50.000 ευρώ για να μη γίνει απεργία!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...