Συντονισμένη προσπάθεια του Δήμου Βόλου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την καταιγίδα ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Συντονισμένη προσπάθεια του Δήμου Βόλου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την καταιγίδα


Η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή του Δήμου Βόλου τα ξημερώματα της Τετάρτης, βρήκε ετοιμοπόλεμο το προσωπικό της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, όπως και τη ΔΕΥΑΜΒ, συνεργεία των οποίων έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα και κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με αποτελεσματικότητα.
Τα σοβαρότερα προβλήματα στο Δήμο παρουσιάστηκαν στην περιοχή της Αγριάς, στον επαρχιακό δρόμο Βόλου – Νοτίου Πηλίου, και συγκεκριμένα περιοχή μπροστά από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ και τις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης, στον παραλιακό δρόμο της Αγριάς και στη διασταύρωση της Αγριάς με τη Δράκεια. Λιγότερα εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία του Πολεοδομικού Συγκροτήματος (Λαρίσης, Ν. Δημητριάδα, Εθνικών Αγώνων στη Ν. Ιωνία).
Η κινητοποίηση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Καθαριότητας Δήμου Βόλου ήταν άμεση και καταλυτική, τόσο στην Αγριά όσο και σε ολόκληρο το Πολεοδομικό Συγκρότημα. Τέσσερα συνεργεία βρέθηκαν στους δρόμους Βόλου και Ν. Ιωνίας και ένα στην Αγριά από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των φαινομένων και παρενέβησαν άμεσα στα σημεία όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα.
Στην Αγριά, παρείχε, σε πρώτο στάδιο, τη συνδρομή του έμπειρο προσωπικό από την Eνότητα του Βόλου, για την απόφραξη των φρεατίων, μέχρι την έλευση μηχανημάτων ιδιωτών, μισθωμένων από τη ΔΕΥΑΜΒ, που προχώρησαν στην άντληση νερών από τους δρόμους, έτσι ώστε να προστατευθούν οι περιουσίες των δημοτών, αλλά πρωτίστως να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Αντίστοιχες παρεμβάσεις με μηχανήματα έγιναν και στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία. Επίσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέβαλε με την άντληση νερών από ιδιωτική κατοικία στην Αγριά.
Το συντονισμό της επιχείρησης είχαν η Αντιδήμαρχος στους τομείς της Καθαριότητας και της Πολιτικής Προστασίας, κ.Νατάσα Οικονόμου και ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας κ. Αλέκος Μεταφτσής. Παράλληλα, σημαντική ήταν η συμβολή του Αντιδημάρχου Αγριάς-Αρτέμιδας, κ.Σωτήρη Χαλκιά, και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αγριάς, κ.Γιάννη Καλότυχου, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην περιοχή, αλλά και των Προϊσταμένων των Τμημάτων Εποπτείας και Σχεδιασμού και Καθαρισμού Κοινόχρηστων Χώρων κ. Κώστα Τατάκου και Απόστολου Ταμπακόπουλου αντίστοιχα, που συνέβαλαν στον έγκαιρο εντοπισμό των προβληματικών σημείων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα και την άμεση αντιμετώπισή τους. Η έντονη και πολύωρη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων φερτών υλών σε οδοστρώματα και φρεάτια και για το λόγο αυτό, η Υπηρεσία Καθαριότητας κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, με το ελάχιστο, για τις ανάγκες της πόλης, προσωπικό που διαθέτει, για τον περιορισμό του προβλήματος και τη βελτίωση της εικόνας.
Σύμφωνα με σημερινό απολογισμό του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, πέραν των παραπάνω προβλημάτων, από την καταιγίδα προκλήθηκαν κατολισθήσεις στο δρόμο Βόλου-Μακρινίτσας, στις Σταγιάτες δημιουργήθηκε πρόβλημα σε μήκος 1.5 χιλιομέτρου στο εσωτερικό οδικό δίκτυο, ενώ, λόγω της θαλασσοταραχής, ξεβράστηκαν σκουπίδια και φερτές ύλες σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο από το Σουτραλί έως τα Πλατανίδια. Τα προβλήματα αυτά αντιμετωπίζονται από το πρωί, είτε με ίδια μηχανικά μέσα και το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας Δήμου Βόλου, είτε με τη συνδρομή μισθωμένων μηχανημάτων από ιδιώτες, έτσι ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η εικόνα του ενιαίου Δήμου Βόλου στο σύνολό του.
Η κ.Oικονόμου εξέφρασε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες της στα στελέχη και το προσωπικό της Υπηρεσίας για τις ολονύκτιες προσπάθειες που κατέβαλαν, ώστε να περιοριστούν, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, οι συνέπειες από την ξαφνική καταιγίδα και να μην προκληθεί αναστάτωση στους δημότες.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...