«Τα Μωρά τα φέρνει ο Πελαργός» …και στην Αγριά ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

«Τα Μωρά τα φέρνει ο Πελαργός» …και στην Αγριά


Μετά τις επτά sold out παραστάσεις στο αμφιθέατρο της Νέας Αγχιάλου, η Θεατρική Ομάδα Ν.Αγχιάλου παρουσιάζει το έργο «Τα Μωρά τα φέρνει ο Πελαργός» στο θεατράκι του σιδηροδρομικού σταθμού Αγριάς, την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 στις 9,30 το βράδυ, συμμετέχοντας στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια του θεσμού «Ψαράδικη Βραδιά». Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Η ταλαντούχα ομάδα «έκλεψε» τρανταχτά γέλια από τους θεατές στις παραστάσεις της Νέας Αγχιάλου και καταφέρνει να ελίσσεται με ποιότητα που αγγίζει την επαγγελματική εμπειρία, στη διαδρομή ανάμεσα στην ξέφρενη κωμωδία και το τραγικό. Πρόκειται για ένα επιπλέον βήμα από την Ομάδα, η ερμηνεία ρόλων ενός πολυσύνθετου έργου που απαιτεί αυξημένες υποκριτικές ικανότητες.

Το έργο
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων ετών. Πέραν της κωμικής πλευράς του έργου, παραμονεύει στην παράσταση και το δράμα, καθώς η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται στη Θεσσαλονίκη στα χρόνια της γερμανικής κατοχής. Σε ένα παλιό ζαχαροπλαστείο έχει βρει καταφύγιο το ζευγάρι του Μίμη και της Χριστίνας, μετά την καταστροφή του σπιτιού τους από τους βομβαρδισμούς. Στο επάνω πάτωμα κατοικούν ο Βαγγέλης και η Λέλα, το άλλο πρωταγωνιστικό ζευγάρι του έργου και οι περιπέτειες των ζευγαριών και των γειτόνων τους ξεκινούν μία νύχτα βομβαρδισμών και ενώ οι γερμανοί κυνηγούν έναν Εβραίο φυγά. Από εκεί ξεκινά μια τρελή ιστορία με πολύ γέλιο και παράλληλες στιγμές ανείπωτου πόνου. Οι εναλλαγές μεταξύ κωμωδίας και δράματος δίνονται αριστοτεχνικά από τους Ρέππα – Παπαθανασίου, που για τη συγγραφή του θεατρικού έργου βασίστηκαν σε νουβέλα του Πιοτρ Γιαρκόφσκι, η οποία μάλιστα ενέπνευσε και τον Τσέχο σκηνοθέτη Γιαν Χρεμπέκ για τη δημιουργία του κινηματογραφικού αριστουργήματος «Παιχνίδια Διχασμού και Εγκυμοσύνης» - «μία σύνθεση σάτιρας και μαθήματος ιστορίας, όπου το πικρό χιούμορ διαχέεται αβίαστα στην ατμόσφαιρα και η κάμερα του σκηνοθέτη κινείται διακριτικά στο χώρο, παντρεύοντας τα σατιρικά με τα δραματικά στοιχεία της ιστορίας του» – όπως χαρακτηριστικά δίνονται περιγραφές για την ταινία.
Πέραν τη ταινίας που έκανε τη νουβέλα του Γιαρκόφσκι διάσημη ανά τον κόσμο, η ελληνική απόδοση των Ρέππα – Παπαθανασίου αποθέωσε το έργο στην ελληνική θεατρική πραγματικότητα. Ιδιωτικοί και κρατικοί θίασοι ανεβάζουν ασταμάτητα το έργο του οποίου οι παραστάσεις είναι κατά κανόνα sold out. Πρωταγωνιστές όπως η Μαρία Καβογιάννη, ο Κώστας Κόκλας, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και πολλοί άλλοι σπουδαίου ηθοποιοί έχουν ερμηνεύσει ρόλους τους έργου, ενώ τα ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, Κομοτηνής, Αγρινίου, Καλαμάτας, Σερρών έχουν εντάξει στο ρεπερτόριό τους το έργο με μεγάλη επιτυχία. Στο Βόλο το έργο ανέβηκε τη θεατρική περίοδο 2005 – 2006 στο Δημοτικό Θέατρο του Βόλου και αποτελεί την έως σήμερα μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.
Ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και τα μέλη της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Νέας Αγχιάλου, ευχαριστούν θερμά τους συγγραφείς για την παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου.
Συντελεστές: σκηνοθεσία: Σπύρος Μαβίδης, σκηνικά – κοστούμια: Ιωάννα Τουλούπη, βοηθός σκηνοθέτη: Γιώτα Θεολογίδου. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά οι:
Ασδεράκης Βασίλης - Δήμου Θάλεια - Ερρινάκη Σμαρούλα - Ζαράρη Άννα - Θεοχαράκης Δημήτρης - Καρατζόγλου Δημήτρης - Μουτζούρης Στέλιος – Πετρίδη Βαλασία - Τόλια Εύη.
Η Θεατρική Ομάδα της Νέας Αγχιάλου ιδρύθηκε το 2002 και προχωρά δυναμικά στον 11ο χρόνο συνεχούς παρουσίας, φιλοδοξώντας να γίνει μια εστία έκφρασης, του ταλέντου, της δημιουργικής φαντασίας και του ενθουσιασμού των νέων της δημοτικής ενότητας Νέας Αγχιάλου του Δήμου Βόλου. Πολύ σύντομα, άνοιξε τα φτερά της, για να καταφέρει μέσα σε μια δεκαετία, να συγκαταλέγεται στις πιο σημαντικές δημιουργικές δυνάμεις του Νομού.
Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα της Νέας Αγχιάλου υπάγεται πλέον στη Διεύθυνση Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ» και συνεχίζει απρόσκοπτα την παρουσία της στο δημιουργικό περιβάλλον της Διεύθυνσης Πολιτισμού.
Άλλες εκδηλώσεις της «Ψαράδικης Βραδιάς»
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της «Ψαράδικης Βραδιάς» στην Αγριά, θα συνεχιστεί ως εξής:
Παρασκευή 12 Ιουλίου - θεατράκι του Σιδηροδρομικού Σταθμού: Συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων από το Πήλιο και άλλες περιοχές με ορχήστρες.
Σάββατο 13 Ιουλίου - παραλία της Αγριάς: Συναυλία με την Ορχήστρα Παραδοσιακής και Λαϊκής μουσικής (Ε.Δ.Ρ.Α.Μ.Ε.). Πρόκειται για το περίφημο λαϊκό γλέντι με θαλασσινά εδέσματα για την κεντρική εκδήλωση της «Ψαράδικης Βραδιάς». Κάθε χρόνο στήνονται τραπέζια στην παραλία της Αγριάς για 2000 και πλέον συμμετέχοντες που διασκεδάζουν απολαμβάνοντας θαλασσινές γεύσεις και χορεύοντας μέχρι τις πρωινές ώρες. Στο γλέντι συμμετέχει και ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Αγριάς που δημιουργεί μια φωτισμένη αλυσίδα με την παρέλαση των σκαφών που ακολουθεί.
Κυριακή 14 Ιουλίου - θεατράκι του Σιδηροδρομικού Σταθμού: Γιορτή λήξης των εκδηλώσεων. Θεατρική παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι» των Ρέππα – Παπαθανασίου από τη Θεατρική Ομάδα «Θρυαλλίδα».
Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...