Απομάκρυνση κτηνοτροφικών μονάδων από κατοικημένες περιοχές ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Απομάκρυνση κτηνοτροφικών μονάδων από κατοικημένες περιοχές



Σύσκεψη με αντικείμενο την απομάκρυνση τριών κτηνοτροφικών μονάδων που βρίσκονται εντός κατοικημένης περιοχής στο Διμήνι και μίας μονάδας στο Σέσκλο, πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Ενότητα Αισωνίας με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου, Ν. Ιωνίας και Αισωνίας Χαράλαμπου Τσαμπάζη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των αρμοδίων υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων και συγκεκριμένα, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Δημ. Ζαρίφης, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Δρ Νικόλαος Λιάνος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κτηνιατρικής Απ. Πούλακας και ο Υποδιευθυντής του Αστυνομικού Τμήματος Ν.Ιωνίας.
Μετά από εξαντλητική συζήτηση, ακολούθησε επιτόπιος έλεγχος, σύμφωνα και με τη Νομοθεσία, στις τέσσερις κτηνοτροφικές μονάδες όπου έγιναν συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες αυτών και επισημάνθηκε η ανάγκη για την άμεση απομάκρυνσή τους από τις κατοικημένες περιοχές Διμηνίου και Σέσκλου, διότι δημιουργούνται προβλήματα δημόσιας υγείας. Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε στους κτηνοτρόφους ένα εύλογο χρονικό διάστημα για τη μετεγκατάσταση των μονάδων, με την προειδοποίηση ότι σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοστεί η Νομοθεσία που προβλέπει μέχρι και την κατάσχεση των ζώων.
Παράλληλα δόθηκε εντολή στους ιδιοκτήτες των δυο από τις τέσσερις κτηνοτροφικές μονάδες να απομακρύνουν σιτοδέματα που προορίζονται για τροφή των ζώων και που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους των κτηνοτροφικών μονάδων, διότι εγκυμονούν κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς. Για το θέμα αυτό, μάλιστα, ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε με έγγραφό του την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου προκειμένου να επιληφθούν του θέματος.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...