Το 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου στηρίζει το Δημοτικό Παντοπωλείο ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Το 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου στηρίζει το Δημοτικό Παντοπωλείο



Τρία ροκ συγκροτήματα και ένα χορευτικό συγκρότημα στέλνουν και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το μήνυμα της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης προς εκείνους τους συμπολίτες που, σε αυτή τη ζοφερή οικονομική και κοινωνική συγκυρία, τα φέρνουν δύσκολα βόλτα. Συγκεκριμένα, το 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου, με την ευαισθησία και την ανθρωπιστική διάθεση που χαρακτηρίζει μαθητές, γονείς και καθηγητές, πρωτοπορεί και πάλι διοργανώνοντας, σε συνεργασία με τους «Μουσικούς Ιχνηλάτες» και το συγκρότημα «Μανιφέστο» την παρουσίαση του μουσικού του συγκροτήματος «Ex-animis» και το χορευτικού του σχήματος «Χορευτές του Ανέμου». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό θέατρο της Νέας Ιωνίας στις 9 το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουλίου 2013 με παρουσιαστή τον Στ. Πλουμιστό.
Η εκδήλωση περιλαμβάνεται στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου αλλά παρουσιάζει μία ιδιομορφία: τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα, έγιναν από τους μαθητές, τον Σύλλογο Γονέων και τους καθηγητές και, ενώ πέρυσι υπήρχε ένα χαμηλό εισιτήριο, φέτος όσοι δούλεψαν για την προετοιμασία της εκδήλωσης κατάφεραν να βρουν πολλούς μικρούς χορηγούς, με αποτέλεσμα να καλυφθεί το κόστος και έτσι δεν θα υπάρξει εισιτήριο. «Ακόμη και αυτή η προσέγγιση φανερώνει την αγάπη και το μεράκι με το οποίο παιδιά, καθηγητές και γονείς αγκάλιασαν την προσπάθεια και την έκαναν προσωπικό τους στοίχημα», αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Απ.Παντσάς.
Πρόκειται για μια εκδήλωση που έχει την υποστήριξη της τοπικής ΕΛΜΕ και αποτελεί προϊόν της άριστης συνεργασίας του Διευθυντή του σχολείου, των καθηγητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με τον Δήμο Βόλου - Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού. Επιδίωξη του σχολείου είναι, όπως επισημαίνουν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Απ.Μπούτας και ο Διευθυντής κ. Ν.Ιωαννίδης εκ μέρους του Συλλόγου των Καθηγητών, «να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση».
Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση οργανώθηκε έπειτα από πρωτοβουλία των μαθητών του σχολείου και, μετά από συναντήσεις με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απ. Παντσά, ρυθμίστηκαν όλες οι λεπτομέρειες και πλέον το σχολείο βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν την πραγματοποίηση μιας σημαντικής εκδήλωσης. Η είσοδος θα είναι δωρεάν με την παράκληση προς τους θεατές να προσφέρουν, εάν το επιθυμούν, τρόφιμα μακράς συντήρησης (κυρίως ζάχαρη και αλεύρι), τα οποία θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο που ο Δήμος Βόλου έχει συστήσει για να ενισχύσει τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
Γονείς και καθηγητές απευθύνουν έκκληση σε όλους τους Βολιώτες να αγκαλιάσουν τη βαθιά ανθρώπινη πρωτοβουλία των μαθητών και να υποστηρίξουν την προσπάθεια του Δήμου Βόλου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «το σχολείο δεν είναι μόνο φορέας γνώσης αλλά και ευαισθησίας και αγάπης προς το συνάνθρωπο».
Ο κ.Παντσάς από την πλευρά του συνεχάρη και ευχαρίστησε τους πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας επισημαίνοντας τα εξής: «Η δράση αυτή έρχεται σε μια πραγματικά δύσκολη στιγμή για το Δημοτικό Παντοπωλείο αφού, λόγω καλοκαιριού, η προσφορά των συμπολιτών μας «πέφτει» ενώ ταυτόχρονα οι ανάγκες μεγαλώνουν και ο αριθμός των οικογενειών που υποστηρίζονται αυξάνει. Αξίζουν χίλια μπράβο στους εμπνευστές αυτής της δράσης. Να σημειωθεί ότι πλέον ό αριθμός των οικογενειών που επωφελούνται έχει ανέλθει στις 480 από 280 που ήταν μόλις τον Φεβρουάριο του 2013. Μοναδικός τροφοδότης των αγαθών του Παντοπωλείου είναι η μεγαθυμία των συμπολιτών μας που πολλές φορές και από το υστέρημα τους κρατάνε όρθια μια δομή που επιτελεί πολλαπλά υποστηρικτικό ρόλο μέσα στη δίνη της τρέχουσας δοκιμασίας της κοινωνίας μας».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...