Το νεότερο μέλος της Mensa ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Το νεότερο μέλος της Mensa



Οι περισσότεροι γονείς βλέπουν τα παιδιά τους ως τα «πιο όμορφα» και «τα πιο έξυπνα».
Οι γονείς του Sherwyn Sarabi μπορούν και «με τη βούλα» να καμαρώνουν για τον μόλις 3 ετών γιο τους, ο οποίος έγινε το νεότερο μέλος της Mensa.
Μπορεί ήδη να μετρήσει μέχρι το 200 και να αναγνωρίζει όλες τις χώρες του κόσμου.
Ο μικρός Sherwyn από το Barnsley του South Yorkshire «έπιασε» 136 στο IQ τεστ, βαθμολογία που τον κατατάσσει στο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού με βάση τη νοημοσύνη τους.
Μπορεί να διαβάσει όπως ένας εξάχρονος, ξεκίνησε να μιλά όταν ήταν 10 μηνών και σύντασσε ολόκληρες προτάσεις σε ηλικία 20 μηνών.
Πριν κλείσει τα δύο του χρόνια μπορούσε ήδη να διαβάζει, να μετρά μέχρι το 200, να αναγνωρίζει τις χώρες από τις σημαίες τους, τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος, μέρη του ανθρώπινου σώματος και εσωτερικά όργανα.
Η 36χρονη μητέρα του Amanda Sarabi, πρώην δασκάλα, δηλώνει υπερήφανη για τον «χαρισματικό» γιο της.
«Οι γενικές του γνώσεις είναι καταπληκτικές. Γνωρίζει τα πάντα. Δεν είναι σαν να μιλάς σε τρίχρονο. Δεν παρακολουθεί παιδικά προγράμματα, αλλά τις ειδήσεις. Ο καιρός είναι το αγαπημένο του, ιδιαίτερα ο καιρός στον κόσμο. Κάθε μέρα προσπαθώ να του μάθω κάτι. Όταν με ρωτάει κάτι προσπαθώ να του απαντήσω ολοκληρωμένο. Μερικές φορές διαβάζω κι εγώ πριν του απαντήσω, για να του δώσω τη σωστή απάντηση και να του το εξηγήσω ικανοποιητικά. Έτσι είναι κι εκείνος ευχαριστημένος.
Όταν έκλεισε τα τρία του χρόνια έκανε το τεστ Wechsler Pre-School and Primary Scale of Intelligence «πιάνοντας» 136 όταν ο μέσος όρος κυμαίνεται ανάμεσα στο 85 και 115.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...