Ανοιχτό το κινητό του ορειβάτη ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Ανοιχτό το κινητό του ορειβάτηΓια δεύτερη ημέρα συνεχίστηκαν οι έρευνες στην χαράδρα της περιοχής «Λάπατο» Παπίγκου για τον εντοπισμό του 30χρονου ορειβάτη που κατακρημνίστηκε προχθές το πρωί και η τύχη του αγνοείται.
Χθες το απόγευμα ζητήθηκε από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της οποίας είναι συνδρομητής, να ενισχύσει το σήμα της στην χαράδρα και εντόπισε το κινητό τηλέφωνο του 30χρονου, που ήταν σε λειτουργία....
Αυτή η εξέλιξη εξετάζεται πλέον λεπτομερώς και δεν έγινε γνωστό ποια τακτική θα ακολουθηθεί στη συνέχεια.
Το ελικόπτερο «Σούπερ Πούμα», αλλά και ιδιωτικό ελικόπτερο που μισθώθηκε από την οικογένεια του ορειβάτη, «χτένισαν» όλη την περιοχή, χωρίς να εντοπίσουν το παραμικρό.
Ταυτόχρονα, διασώστες της ΕΜΑΚ και ιδιώτες έμπειροι ορειβάτες, όπου ήταν δυνατόν ερεύνησαν, αλλά η απότομη χαράδρα βάθους 500 μέτρων αλλά και οι τεράστιοι όγκοι χιονιού, δεν επέτρεψαν την συστηματική και σωστή έρευνα, αφού δημιουργούνταν συνεχώς επικίνδυνες χιονοστιβάδες.
Ακόμη και όταν ελικόπτερα πετούσαν πολύ χαμηλά, πάλι υπήρχε μετακίνηση όγκων χιονιού.
Στο μεταξύ αντιδράσεις προκάλεσαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τα 30.000 ευρώ που ζητήθηκαν για να πετάξει το «Σούπερ-Πούμα» στην περιοχή του Παπίγκου, προκειμένου να γίνουν οι έρευνες.
Το υπουργείο επισημαίνει ότι με το έγγραφο που στάλθηκε από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου στις 10.36 το πρωί, γίνονταν λόγος για αποστολή επειγόντως ελικοπτέρου στη θέση «Λάπατο», προκειμένου να γίνει ανάσυρση τραυματία ορειβάτη και η σχετική δαπάνη σύμφωνα με την διαδικασία που εφαρμόζεται θα καλύπτονταν από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Από το υπουργείο τονίζεται ότι, δεν αναφέρθηκε πουθενά για αγνοούμενο ορειβάτη και για έρευνα για τη διάσωσή του, που σε αυτή την περίπτωση για τα έξοδα, βαρύνεται το δημόσιο και κανένας άλλος. Παρ' όλα αυτά σε 10 περίπου λεπτά το ελικόπτερο ήταν στον αέρα με κατεύθυνση το Πάπιγκο, όπου έφθασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.
Όταν προχθές οι πιλότοι ενημέρωσαν τους προϊσταμένους τους για τον αγνοούμενο ορειβάτη, το ελικόπτερο πέταξε σήμερα κανονικά για έρευνα, χωρίς να ζητηθεί το παραμικρό από την Περιφέρεια ή άλλον φορέα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...