Επική φάρσα: Ο Χάρος βγήκε παγανιά για το Halloween ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Επική φάρσα: Ο Χάρος βγήκε παγανιά για το Halloween

halloween


Δείτε τη φάρσα που κατατρόμαξε τους κατοίκους μιας φιλήσυχης γειτονιάς που περιμένει καρτερικά το Halloween (Vid)


Για την ακρίβεια, με αφορμή τους καθιερωμένους εορτασμούς του φετινού Halloween, ο διάσημος “φαρσέρ” Tom Mabe, σκαρφίστηκε έναν  τρόπο για κόψει το αίμα των συμπολιτών του.

Δημιούργησε ένα τηλεκατευθυνόμενο ομοίωμα του Χάρου και το κατηύθυνε σε πάρκα, γήπεδα, πλατείες, δρόμους και σχολεία, δίνοντας τη δική του “ευχή” για τις Αμερικανικές Απόκριες που λαμβάνουν χώρα κάθε χρονιά τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου.

Ο Tom Mabe “τρέχει” τη δική του εκπομπή που φέρει τον τίτλο Mabe In America στο δίκτυο CMT. Χαρακτηριστικό του είναι ότι ποτέ δεν αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους υλοποιεί τις φάρσες του, όπως και έπραξε και αυτή τη φορά κρατώντας κρυφό το μυστικό του ακόμα και στα social media.


Η γιορτή της κολοκύθας

Η ρίζα της λέξης Halloween προέρχεται από το All-hallow-even και δηλώνει την παραμονή (eve) της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day – All Saints Day). Το Halloween συνδέεται με την υπερφυσική δραστηριότητα.

Πολλές πολιτιστικές παραδόσεις θεωρούν την ημέρα αυτή ως μία από τις ελάχιστες μέρες που μπορεί να επιτευχθεί επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων καθώς και ότι είναι η μέρα που η μαγεία, και γενικότερα οποιαδήποτε δραστηριότητα που έχει να κάνει με το υπερφυσικό, είναι στο ζενίθ. Σήμα κατατεθέν επίσης της γιορτής αυτής είναι τα φαναράκια φτιαγμένα από πραγματικές κολοκύθες πάνω στις οποίες υπάρχουν χαραγμένα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, άλλοτε πιο χιουμοριστικά και άλλοτε πιο τρομαχτικά.

Το έθιμο της κολοκύθας έχει ρίζες από παλιούς Ιρλανδικούς μύθους σύμφωνα με τους οποίους ένας τεμπέλης αλλά πανέξυπνος αγρότης (Τζακ) που κατάφερε να ξεγελάσει και να παγιδεύσει τον Διάβολο με έναν σταυρό.

Ο Τζακ αρνήθηκε να απελευθερώσει τον Διάβολο μέχρι να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία. Ο Τζακ δέχτηκε να τον απελευθερώσει με την προϋπόθεση ότι όταν πεθάνει, ο Διάβολος να μην τον αφήσει να μπει στην Κόλαση. Πεθαίνοντας λοιπόν ο Τζακ, η συμφωνία τηρήθηκε και έτσι δεν μπορούσε να πάει στην Κόλαση.

Από τότε, ο Τζακ φτιάχνει αυτά τα φανάρια από κολοκύθα, βάζει ένα κερί μέσα τους και περιπλανάται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης για να βρει ένα μέρος να αναπαυθεί.

Epic Halloween Prank από CDemo83



Επική φάρσα: Ο Χάρος βγήκε παγανιά για το Halloween

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...