Ο φωτογράφος που έχει ως μούσα τη... γυμνή μητέρα του ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ο φωτογράφος που έχει ως μούσα τη... γυμνή μητέρα του

fotografos


Για την πλειοψηφία των ανθρώπων και μόνο η ιδέα να δουν τη μητέρα τους σε… τρυφερές, ερωτικές περιπτύξεις, είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να πει κανείς «απαγορευτική».


Δε συμβαίνει όμως το ίδιο και με τον Leigh Ledare, ο οποίος αποφάσισε να εξερευνήσει την πιο ακραία μορφή δεσίματος μιας μητέρας με το γιο της, κάτι που θα έκανε τον Φρόιντ να… τρίβει τα χέρια του από χαρά.


Ο Ledare, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Huffington Post, φωτογραφίζει τη μητέρα του γυμνή και να κάνει σεξ με άλλους νεαρούς άντρες… κι όλα αυτά στο όνομα της τέχνης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο!


Ορισμένοι μάλιστα από τους τίτλους που έχει επιλέξει για κάποια από τα έργα της σειράς «Pretend You’re Actually Alive» (Προσποιήσου ότι είσαι ζωντανός), περιλαμβάνουν φράσεις που δεν ταιριάζουν σε κάποιον που… προσβάλλεται εύκολα.


Τι είναι όμως αυτό που εμπνέει έναν άντρα να φωτογραφίσει την ίδια του τη μητέρα να κάνει σεξ;


Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, το έργο του σίγουρα «τροφοδοτείται από αναμφισβήτητες οιδιπόδειες επιθυμίες, με τις οποίες θέλει να καταγράψει την “ακραία ανοιχτή και στενή σχέση” που έχει με τη μητέρα του».


Όσο για τον αν ερεθίζεται σεξουαλικά ο ίδιος απαντά μιλώντας στον Guardian: «Δεν ξέρω τι να πω. Όμως δεν ξεπεράσαμε τα όρια ποτέ».


Ο Ledare αποφάσισε να κάνει μια έκθεση με βασικό χαρακτήρα τη μητέρα του, όταν μια χρονιά επέστρεψε τα Χριστούγεννα στο σπίτι και η μητέρα του τόν υποδέχτηκε με πολύ προκλητική εμφάνιση.


«Είχα να τη δω περίπου ενάμιση χρόνο. Ήξερε ότι θα γυρνούσα σπίτι και άνοιξε την πόρτα… γυμνή» είπε ακόμη ο ίδιος και συνέχισε: «Πέρασα μπροστά από την κρεβατοκάμαρά της και είδα ένα νεαρό άντρα, στην ηλικία μου, ξαπλωμένο στο κρεβάτι γυμνό. Γύρισε με κοίταξε και με χαιρέτισε και αμέσως μετά γύρισε πλευρό και κοιμήθηκε».


Ο ίδιος ερμήνευσε αυτήν την «υποδοχή» ως το «δικό της τρόπο να μου ανακοινώσει τι έκανε σε εκείνη τη φάση της ζωής της. Ήταν σαν να μου έλεγε: “είτε το δέχεσαι, ή φεύγεις”. Πήρα τη φωτογραφική μου μηχανή και άρχισα να τους φωτογραφίζω. Εκείνη ήταν ο καταλύτης».


Έργα της συγκεκριμένης συλλογής εκτίθενται στη γκαλερί «Photographers’ Gallery» στο Λονδίνο από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου 2014.



Ο φωτογράφος που έχει ως μούσα τη... γυμνή μητέρα του

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...