Οι προκλήσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Οι προκλήσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

epeisodia

Με συνεχείς προκλήσεις και εντός και εκτός Κοινοβουλίου, η Χρυσή Αυγή φρόντιζε να μένει πάντοτε στην επικαιρότητα. Περιστατικά που έκαναν το γύρο του κόσμου, ύβρεις, χαστούκια και επεμβάσεις σε λαϊκές και πανηγύρια εναντίων αλλοδαπών μικροπωλητών.

Το πρώτο δείγμα μάλιστα της ακραίας συμπεριφοράς των βουλευτών της ήρθε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το βράδυ των εκλογών του Μαΐου του 2012, όταν και μπήκε για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο.

Ακολουθούν κάποιες χαρακτηριστικές στιγμές…

Το περίφημο «εγέρθητω»

Λίγο πριν αρχίσει συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της Χρυσής Αυγής δόθηκε η «εντολή» από το Γιώργο Γερμενή στους δημοσιογράφους που είχαν κληθεί να καλύψουν τη συνέντευξη να σηκωθούν όρθιοι μόλις ο Νίκος Μιχαλολιάκος έμπαινε στην αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου. Αμέσως, οι δημοσιογράφοι άρχισαν να διαμαρτύρονται και τότε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, συνοδεία Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγού, εμφανιζόταν. Τότε, ο Γερμενής φώναξε «εγέρθητω».






Δείτε σχετικό βίντεο και το θέμα (εδώ)



«Θα απαιτούμε και να εγείρονται και να κάνουν και κάμψεις»

Λίγες μέρες αργότερα ο Ηλίας Κασιδιάρης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, είπε, ξανά απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, «Θα απαιτούμε και να εγείρονται και να πέφτουν και για κάμψεις οι εκπρόσωποι του Τύπου, όπως κάνουμε στο στρατό».

Και συνεχίζει: «Εδώ και δεκαετίες όλα τα κανάλια λασπολογούν και συκοφαντούν τη Χρυσή Αυγή. Ο πολύς κόσμος που το είδε, είπε ότι “ε, καιρός ήταν να τους κάνετε κι εσείς ένα καψώνι”. Δεν είναι τόσο τραγικό το θέμα. Μια ολόκληρη κυβέρνηση κάνει καψώνι στον ελληνικό λαό. Του κόβει μισθούς, συντάξεις, στέλνει τα ΜΑΤ να τους ραντίζουν με χημικά, όποτε αντιδρά. Το να πούμε σε κάποιους δημοσιογράφους ότι πρέπει να σηκωθούν εις ένδειξη σεβασμού, δεν είναι μείζον θέμα. Πλέον, το εγέρθητι έχει γίνει σλόγκαν παντού».

Δείτε το σχετικό θέμα (εδώ)



Το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη 

Ένα πρωτοφανές περιστατικό για τα ελληνικά δεδομένα έγινε στον ΑΝΤ1 στις 7 Ιουνίου 2012. Ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στη Λιάνα Κανέλλη.

Είχε όμως φροντίσει να πετάξει πρώτα ένα ποτήρι νερό στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου. Αφού λοιπόν χαστούκισε και τη Λιάνα Κανέλλη, έβγαλε το μικρόφωνό του και εξαφανίστηκε.



Δείτε το βίντεο και το θέμα (εδώ)



Η άρνηση του Ολοκαυτώματος

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Μιχαλολιάκος στους «Πρωταγωνιστές», ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής αρνήθηκε την ύπαρξη του Ολοκαυτώματος. «Όχι, δεν υπήρχαν φούρνοι, αυτό είναι ένα ψέμα, δεν το πιστεύω, ούτε θάλαμοι αερίων»  είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε μερικά βίντεο από την εκπομπή…





«Οι μετανάστες είναι τρισάθλιοι και υπάνθρωποι»

«Τρισάθλιους και υπάνθρωπους» χαρακτήρισε τους μετανάστες η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, προκαλώντας την αντίδραση του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη.

Ο κ. Δραγασάκης ζήτησε να σταλούν στη Διάσκεψη των προέδρων τα πρακτικά με την ομιλία της κ. Ζαρούλια τονίζοντας ότι όλα αυτά που λέει εκθέτουν τη χώρα στο εξωτερικό λόγω διεθνών συμβάσεων που έχει ψηφίσει.

Για μερικά λεπτά υπήρξε ένταση στην Ολομέλεια της Βουλής με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να αντιδρούν έντονα και τον κ. Δραγασάκη να τους επισημαίνει: «Ελπίζω κάποτε να αναγνωρίσετε ότι υπάρχει Δημοκρατία».

Δείτε το σχετικό βίντεο με την ομιλία της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή και το θέμα (εδώ)



Η επίθεση της Ζαρούλια στον Δραγασάκη

Η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε συνηθίσει στις επιθέσεις και στις ύβρεις μέσα στο Κοινοβούλιο. Χαρακτηριστική έμεινε και η αναφορά της στην κόρη του αντιπροέδρου της Βουλής, Γ. Δραγασάκη.

Από το βήμα της Βουλής αναρωτήθηκε «αν βγήκε από τη μπουζού η πρεζού» προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του κ. Δραγασάκη.

Η Ε. Ζαρούλια αναφέρθηκε σε παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα σύμφωνα με το οποίο η κόρη του κ. Δραγασάκη έχει θέματα με τη δικαιοσύνη.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο και δείτε το θέμα (εδώ)





Η αποβολή της Χρυσής Αυγής και το «hail Hitler»


Ένταση δημιουργήθηκε στη Βουλή με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τη Βουλή ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος της Χρυσής Αυγής.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε τον υπ. Δικαιοσύνης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και πως μπορεί να προστατευθεί το κοινοβούλιο από ρατσιστικές επιθέσεις και νεοναζιστικές ομάδες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε μάλιστα στη συζήτηση και το χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλλη.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος και ακολούθησαν βαριοί χαρακτηρισμοί με αποτέλεσμα ο Γ. Δραγασάκης που προήδρευε να τον αποβάλλει από την αίθουσα του Κοινοβουλίου και να φύγει με βαριές εκφράσεις όλη η ομάδα της Χρυσής Αυγής.











Για την ιστορία ο Ηλιόπουλος είχε πει: «Κύριε υπουργέ, κύριε Πρόεδρε, θα σας αφήσω λίγο σε δεύτερη μοίρα για να απαντήσω, και θα ήθελα και λίγο την ανοχή του προεδρείου για κάποια πράγματα που ακούστηκαν σε μια ερώτηση-σούπα που προετοιμάζει το “mr Alexi” για πρωθυπουργό, ο οποίος “mr Alexis” κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και περιμένει να ξυπνήσει πρωθυπουργός».

Δείτε το θέμα (εδώ)



Δείτε το βίντεο εδώ και το θέμα (εδώ)



Κόντρα Παππά-Τατσόπουλου για «γραπτό της νιότης μας»

Σκληρή κόντρα επικράτησε και στο Κοινοβούλιο όταν η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας του Πέτρου Τατσόπουλου.

Ο κ. Τατσόπουλος διάβασε και απόσπασμα από πλαιαότερο κείμενο στο οποίο ο κ. Παππάς ζητούσε να τιμηθεί η μνήμη του θανάτου του Αδόλφου Χίτλερ, ζητώντας παράλληλα από τους απανταχού «έλληνες εθνικοσοσιαλιστές να σταθούν προσοχή και να αποτείνουν τον αιώνιο χαιρετισμό» στον ηγέτη του ναζισμού.

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Τατσόπουλο που μας θύμισε γραπτά της νιότης μας. Τι να κάνουμε ο εθνικισμός είναι η νιότη του κόσμου και του ανήκει το μέλλον του κόσμου», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χ. Αυγής. Ο κ. Παππάς κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έβαλε την ουρά στα σκέλια» γιατί δεν ζήτησε την άρση της ασυλίας του και καταφέρθηκε εναντίον του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συνολικά χαρακτηρίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ ως «αριστερά των gay parade από την οποία λείπει ο ανδρισμός».

Δείτε το βίντεο και το θέμα (εδώ)





Επέμβαση Μπαρμπαρούση σε λαϊκή αγορά 


Κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά Μεσολογγίου και έσπασε τους πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών που δεν είχαν άδεια.

Δείτε σχετικό βίντεο και το θέμα (εδώ)



Επέμβαση της Χρυσής Αυγής στη Ραφήνα

Νέα επίθεση κατά αλλοδαπών πραγματοποίησαν μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο από πανηγύρι στη Ραφήνα.

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Παναγίας Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα, στις 8 το βράδυ, ομάδα περίπου 50 ατόμων με επικεφαλής τους βουλευτές, Γ. Γερμενή (Β’ Αθηνών) και Π. Ηλιόπουλου (Μαγνησίας), έλεγξαν τις άδειες των αλλοδαπών μικροπωλητών και στη συνέχεια διέλυσαν τους πάγκους όσων στερούνταν νόμιμης άδειας.

Δείτε εδώ το βίντεο και το θέμα (εδώ)


Επίθεση σε μικροπωλητές σε πανηγύρι στη Ραφήνα από Miss-Jessy-Lays

Επεισόδια στον Μελιγαλά

Επεισόδια προκλήθηκαν στο μνημόσυνο για τα θύματα της Πηγάδας, στον Μελιγαλά Μεσσηνίας, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής βουλευτές του κόμματος, κατέφθασαν στην περιοχή ως στρατιωτική φάλαγγα. Λίγο αργότερα, όταν στο βήμα ήταν ο δήμαρχος Οιχαλίας, Φίλιππος Μπάμης, αποδοκιμάστηκε έντονα από τα μέλη της Χρυσής Αυγής και αναγκάστηκε να διακόψει εν μέσω υβριστικών χαρακτηρισμών, επειδή, όπως υποστήριζαν, δεν τους έδωσε την άδεια να φτιάξουν στην περιοχή μνημείο πεσόντων (Δείτε εδώ το σχετικό θέμα)




Οι προκλήσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...