Παραδόθηκε προς χρήση διδακτήριο – κόσμημα στα Μελισσάτικα ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Παραδόθηκε προς χρήση διδακτήριο – κόσμημα στα Μελισσάτικα

sxole;io


Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.Ιγνατίου πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή εγκαινίων του νεόδμητου διδακτηρίου στα Μελισσάτικα, στο οποίο στεγάζεται ήδη το 7ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας και σύντομα προγραμματίζεται να μεταστεγαστεί το 10ο Νηπιαγωγείο Μελισσατίκων. Πρόκειται για ένα κτίριο – κόσμημα όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε κατά την τελετή των εγκαινίων, στην οποία παρέστησαν ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Γιώργος Καλτσογιάννης, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο αναπληρωτής Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Γ.Αθανασούλης.


Το έργο, συνολικής δαπάνης 779.541,54 € (προϋπολογισμός μελέτης 1.670.000,00 €), κατασκευάστηκε με πόρους από το Ε.Π. «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013», άξονας Προτεραιότητας 4 «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Την εκτέλεση του έργου ανέλαβε η εταιρεία ΘΕΚΑΤ ΑΤΕ ενώ η μελέτη είχε συνταχθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.


Το νέο διώροφο διδακτήριο διαθέτει 9 αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 150 τετραγωνικών μέτρων, γραφεία διεύθυνσης, κυλικείο και ανελκυστήρα για τη διευκόλυνση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες. Το εμβαδόν του οικοπέδου είναι 1.525,21τ.μ., ενώ το σύνολο των επιφανειών όλων των ορόφων του συγκροτήματος φτάνει τα 1.117,14τ.μ. Τέλος, στο προαύλιο του σχολείου έχουν διαμορφωθεί μικρά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ.


Ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης εξέφρασε την ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής για τη δυνατότητα που της παρέχεται να εγκαινιάσει ένα ακόμη καινούργιο διδακτήριο, ένα διδακτήριο – κόσμημα όπως είπε, το οποίο δικαιούνταν τα Μελισσάτικα, για να προσθέσει ότι φέτος, στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης, ο Δήμος Βόλου καταφέρνει να μεταστεγάσει σε νέους χώρους 10 νηπιαγωγεία και δυο δημοτικά σχολεία. Από αυτά, τα 8 νηπιαγωγεία μεταστεγάζονται σε δημοτικά κτίρια τα οποία εξασφαλίστηκαν μέσα από αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου, ενώ τα δυο δημοτικά μεταφέρθηκαν  σε νεόδμητα κτίρια που ολοκληρώθηκαν στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Βόλου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στο σημείο αυτό, δεν παρέλειψε να σημειώσει και τη συνεργασία με τη Μητρόπολη Δημητριάδος, υπογραμμίζοντας τους διακριτούς μεν ρόλους, αλλά την κοινή αντίληψη που διέπει τους παραπάνω φορείς για το συλλογικό, το κοινωνικό και το δημόσιο συμφέρον. «Αυτή η κοινή αντίληψη ανάμεσα στο Δήμο, την Εκκλησία και την Περιφέρεια, μας έχει επιτρέψει να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα που υπερβαίνουν πολλές φορές τις οικονομικές μας δυνατότητες», τόνισε ο Δήμαρχος.


Αναφερόμενος στην εκκρεμότητα μεταφοράς του 10ου Νηπιαγωγείου Μελισσατίκων στο καινούργιο διδακτήριο, ο κ.Σκοτινιώτης επισήμανε ότι ο Δήμος Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιδιώκουν να λυθούν γρήγορα τα όποια διαδικαστικά και γραφειοκρατικά προβλήματα,  ώστε σύντομα να μεταστεγαστεί και το Νηπιαγωγείο, δεδομένου ότι αίθουσες επαρκούν για το σκοπό αυτό.


Τέλος, υπογράμμισε για μία ακόμη φορά την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Δημοτική Αρχή Βόλου στα θέματα της εκπαίδευσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η Παιδεία αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα προκειμένου να μπορέσει η Ελλάδα να σταθεί όρθια, δίνοντας στη νέα γενιά ελπίδα και προοπτική. Έχουμε υποχρέωση όλοι – Πολιτεία, Αυτοδιοίκηση, Εκκλησία, γονείς, εκπαιδευτικοί, οι πάντες – να βοηθήσουμε τα παιδιά μας ώστε, όταν ολοκληρώσουν τον κύκλο των σπουδών τους, να μπορούν να αντεπεξέλθουν με επιτυχία σ’ ένα διεθνές, σκληρό και ανταγωνιστικό  περιβάλλον».


Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε επίσης στη γόνιμη συνεργασία τοπικής Εκκλησίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χάρις στην οποία, όπως είπε, βρέθηκε λύση για τη στέγαση του σχολείου κατά το μεταβατικό στάδιο κατασκευής του νέου κτιρίου. «Αγαθή συγκυρία έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να φιλοξενηθούν στα κτίρια της


Μητροπόλεως και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Είναι δώρο προς τους μαθητές το γεγονός ότι δεν διακόπηκε καθόλου η σπουδή τους και το ότι δεν ταλαιπωρήθηκαν, χάρις στη συνεργασία μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και Εκκλησίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Ιγνάτιος, απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες και επαίνους σε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου. Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι «αν υπάρχει μια απάντηση

σήμερα στα όσα ζει ο λαός μας είναι η Παιδεία, με την ευρεία έννοια, η οποία συμβάλλει στη δημιουργία προσωπικοτήτων, αυθεντικών ανθρώπων που ξέρουν να ξεχωρίσουν το αναγκαίο από το περιττό, που ξέρουν ότι η γνώση δεν έχει νόημα αν δεν συνοδεύεται από ανθρωπιά».


Από την πλευρά του, ο κ.Καλτσογιάννης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Κ.Αγοραστό λόγω απουσίας του στην Αθήνα, τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο καταδεικνύει με περίτρανο τρόπο τη βούληση τόσο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όσο του Δήμου Βόλου και της Μητρόπολης Δημητριάδος για συνεργασία. «Το αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ μας είναι αυτό το διδακτήριο – κόσμημα», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα παιδιά του 7ου Δημοτικού Σχολείου θα έχουν την τύχη να λάβουν τις πρώτες τους γνώσεις σ’ ένα ιδανικό περιβάλλον, το οποίο είναι απαραίτητο για τη δημιουργία ικανών προσωπικοτήτων που θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα της ζωής στο μέλλον. Πρόσθεσε τέλος ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να επενδύει σε έργα υποδομής με πολλαπλασιαστική αξία και σε περιοχές ραγδαία αναπτυσσόμενες, όπως η περιοχή Μελισσατίκων.


Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν στον χαιρετισμό του ο αναπληρωτής Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ.Αθανασούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις επίμονες προσπάθειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου να αποκτήσει η περιοχή των Μελισσατίκων το συγκεκριμένο σχολείο, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ.Σ.Μπαρτζιώκα.


 



Παραδόθηκε προς χρήση διδακτήριο – κόσμημα στα Μελισσάτικα

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...