Χρήστες, λειτουργοί και «λειτουργοί» ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Χρήστες, λειτουργοί και «λειτουργοί»

nikolaidis


Του Θανάση Νικολαΐδη


ΕΙΧΕ παντού εισχωρήσει η διαφθορά. Δεν έμεινε απ’ έξω ο χώρος της υγείας. Όσο κι αν είναι τραγικό να την εμπορεύεσαι. Ως ¨λειτουργός» με τις αμαρτίες σου, είτε ασφαλισμένος που ρημάζεις το ταμείο σου.


«Ο λαός στην εξουσία»! Καλό το σύνθημα στον καιρό του και συνέπαιρνε μάζες στις αναζητήσεις της, ωστόσο, παρεξηγημένο (όπως τόσα), στην Ελλάδα της «δημοκρατίας». Ένιωσε ο ραγιάς λεύτερος και το ’πιασε πως όλα του ανήκουν. Σε ένα βράδυ ό,τι στερήθηκε δια βίου, του το’ δωσαν και το άρπαξε.


ΝΑ πάμε στην υγεία με τους θύτες (όλοι μας) και τα θύματα (όλοι μας) κι ας μην τους διακρίνεις, ως μωσαϊκό προσώπων, οργανισμών και φορέων. Έτρεχε κι ο τελευταίος για (δωρεάν) αναλύσεις κάθε 15/νθήμερο. Ο γιατρός «έγραφε» λυσσασμένα. Γέμιζαν τα παραϊατρικά κέντρα «πελάτες», οι ιδιωτικές κλινικές παρέτειναν τη νοσηλεία αρμέγοντας ταμεία και οι εταιρίες έστηναν πάρτι, αγκαλιά με τα…ακίνδυνα πιράνχας.


ΓΝΩΣΤΑ, βιωματικά και χιλιοειπωμένα. Αυτό που δεν έχουμε το κουράγιο να απαντήσουμε είναι στο «ποιος πληρώνει». Ψάξαμε για «αθώο του αίματος» (των ταμείων) σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Απ’ τον πονηρό που έτρεχε στους «καλύτερους γιατρούς», ως την καθηγήτρια με το βιβλιάριο υπό μάλης στο…μάθημα. Απ’ τον φαρμακοποιό με τη βίλα και τη μερσεντές, μέχρι τον καρουδάκι του ΕΣΥ που διάβηκε ταχύτατα τα σκαλιά της κοινωνικής καταξίωσης βάσει των «ιδανικών» της εποχής μας. Παραπέρα, δεν προχωράς. Το τείχος είναι αδιαπέραστο και μόνο με «κοριούς» στα πέριξ των υπουργείων, θα’ βγαζες λαβράκια.


ΣΗΜΕΡΑ, στον πανικό του άδειου ταμείου και την αγωνία των χρεών, χτυπούν όλοι τα στήθια απελπισμένα. Με την υποκρισία να χτυπάει κι αυτή «κόκκινο». Και, βέβαια, ο κάθε βαθμίδας σπάταλος «χρήστης και λειτουργός Υγείας» του παρελθόντος αντιπαρέρχεται το πρόβλημα με…ευκολία. Εξοργίζεται με το 5/άρι και 25/άρι για εισαγωγή και νοσηλεία σε νοσοκομείο, για το ευρώ ανά σελίδα (τριών φαρμάκων) προς εξόφληση χρεών του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς και…καθαρίζει.


ΦΙΛΕ μου, κανένας δεν γουστάρει να πληρώνει. Επιβάλλεται. Σε όλο το φάσμα των χρηστών, λειτουργών και «λειτουργών» Υγείας.



Χρήστες, λειτουργοί και «λειτουργοί»

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...