Συντονισμός των τοπικών φορέων για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από πλημμύρες ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Συντονισμός των τοπικών φορέων για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από πλημμύρες

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση τυχόν κινδύνων από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια του επερχόμενου χειμώνα, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο του Βόλου με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των συναρμόδιων φορέων. Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης  υπογράμμισε την ανάγκη όλοι οι εμπλεκόμενοι  φορείς να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ξέρει ο καθένας τι κάνει, ανά πάσα στιγμή.


Αναφερόμενη στη σημασία της έγκαιρης προετοιμασίας εκ μέρους όλων των φορέων, η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης,  Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ κ. Νατάσα Οικονόμου, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, πέρα από μια θεσμική υποχρέωση, είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς βοηθά στο να αποκρυσταλλωθεί ο βαθμός και ο τρόπος συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο, αφενός την καλύτερη προετοιμασία στον τομέα της πρόληψης, αφετέρου την αποτελεσματική αντιμετώπιση και τον περιορισμό των συνεπειών από τυχόν έκτακτο γεγονός.


 Από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, όπως είπε η κ.Οικονόμου, έχει συνταχθεί ήδη το προβλεπόμενο μνημόνιο ενεργειών, το οποίο θα συμπληρωθεί με βάση τις αποφάσεις της σημερινής συνεδρίασης και εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα σταλεί στον κάθε φορέα ξεχωριστά. Παράλληλα, θα γίνουν συσκέψεις ανά Δημοτική Ενότητα προκειμένου να εξεταστούν επιτόπου μια – μια οι ενέργειες που πρέπει γίνουν σε κάθε περιοχή, για να υπάρξει η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία. Αυτό που θα ζητηθεί από τα τοπικά στελέχη θα είναι να καταγράψουν με σειρά προτεραιότητας τα σημεία εκείνα που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής λόγω επικινδυνότητας, ώστε έως τα τέλη Νοεμβρίου να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες (π.χ. καθαρισμός ρεμάτων κ.λ.π.). Στο σημείο αυτό η κ.Οικονόμου υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς υλοποιήθηκαν πολυήμερες παρεμβάσεις σε ρέματα που βρίσκονται στα όρια του ενιαίου Δήμου Βόλου, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι θα επιδιωχθεί συνεργασία και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου να οριοθετηθούν οι αρμοδιότητες για την καλύτερη συνεργασία.


Στη συνέχεια, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας κ.Αλ.Μεταφτσής, αφού υπογράμμισε με τη σειρά του την ανάγκη τήρησης των  διαδικασιών εκ μέρους του κάθε φορέα ώστε να μην υπάρχει σύγχυση αρμοδιοτήτων, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ότι φέτος υπάρχει μεγαλύτερη ετοιμότητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αφού έχουν γίνει αρκετές παρεμβάσεις, ειδικά σε ρέματα των περιφερειακών δημοτικών ενοτήτων (Πορταριάς, Μακρινίτσας, Ν.Αγχιάλου, Αγριάς–Αρτέμιδας, Αισωνίας) και ευχαρίστησε για τη συνεργασία τα αρμόδια στελέχη των Διευθύνσεων Καθαριότητας, Πρασίνου και Τεχνικών Υπηρεσιών.


Τόσο ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ.Χ.Πόζογλου όσο και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ.Β.Βαϊράμης ενημέρωσαν για την υπηρεσιακή ετοιμότητα των αντίστοιχων φορέων, ενώ οι εκπρόσωποι των Συμβουλίων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων που παρέστησαν στη συνεδρίαση, αναφέρθηκαν στις ανάγκες των περιοχών τους και ευχαρίστησαν το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου για την άμεση ανταπόκριση στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα, με την ευχή η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.


Στη συνάντηση παραβρέθηκαν συγκεκριμένα οι Αντιδήμαρχοι Γ.Γκουντέλιας και Σ.Χαλκιάς, η Πρόεδρος του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Άνω Βόλου Π.Παπανδρέου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Κατηχωρίου Αθ.Σγρουμάλλης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Πορταριάς Δ.Βλαχούτσος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Ανακασιάς Ρ.Κάλλης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ν.Αγχιάλου Ελ.Διαμαντένιας και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Αγ.Λαυρεντίου Γ.Αγαπητός. Επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος, της 9ης ΜΣΕΠ και της 111 ΠΜ, των εθελοντικών οργανώσεων Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες Πολιτικής Προστασίας όλων των δημοτικών ενοτήτων, εκπρόσωποι της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Βόλου.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA



Συντονισμός των τοπικών φορέων για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από πλημμύρες

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...