Επαγγελματικές σπουδές υψηλού επιπέδου στο Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Επαγγελματικές σπουδές υψηλού επιπέδου στο Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου

diek


Ξεκίνησαν και συνεχίζονται κανονικά οι εγγραφές σε όλες τις ειδικότητες του ΙΕΚ Δήμου Βόλου, που λειτουργεί υπό την ευθύνη της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, για την εκπαιδευτική περίοδο 2013 – 2014. Υψηλού επιπέδου επαγγελματικές σπουδές σε 13 ειδικότητες, χαμηλά δίδακτρα, ουσιαστική επαγγελματική κατάρτιση, επίσημος κρατικός τίτλος σπουδών, υψηλό ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης, είναι όσα προσφέρει το ΔΙΕΚ στους σπουδαστές του και χαρακτηρίζουν την 27χρονη επιτυχημένη πορεία του.


Σύμφωνα με τα στελέχη του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου, η εκπαιδευτική χρονιά που πέρασε ήταν μια τις πιο επιτυχημένες στην πορεία λειτουργίας της σχολής με ιδιαίτερα σημαντικές διακρίσεις των σπουδαστών. Σπουδαστές του τμήματος «Τεχνικός Λήψης Φωτογραφίας» αναδείχθηκαν νικητές του διαγωνισμού της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Νεολαία σε Κίνηση», διάκριση απέσπασαν σπουδαστές του τμήματος «Γραφίστας Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων» σε ανοιχτό διαγωνισμό αφίσας που διοργάνωσαν η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας και η  Colour Youth, ενώ σπουδαστές του τμήματος «Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος» πέτυχαν πανευρωπαϊκή διάκριση κερδίζοντας 2 βραβεία σε συνέδριο κοσμήματος στη Λισσαβόνα κ.α.


Πέρα από τις διακρίσεις σπουδαστών, όμως, η σχολή ξεχώρισε συνολικά με την ιδιαίτερα ενεργή συμμετοχή της σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες όπως το τριήμερο εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας «Νεολαία σε Κίνηση», το αποκριάτικο δείπνο γευσιγνωσίας από το Τμήμα Μαγειρικής, τη συμμετοχή σε γαστρονομικό event στο 11ο Επιχειρηματικό Πανόραμα, το τριήμερο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τη συμμετοχή σπουδαστών του  Τμήματος «Τεχνικός Διακόσμησης» και του Τμήματος «Γραφίστας Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων» στο project εικαστικής παρέμβασης στην πόλη σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου.


Συγχρόνως το Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου προσαρμοζόμενο στις ανάγκες της σύγχρονης επαγγελματικής κατάρτισης συμμετέχει ενεργά σε Ευρωπαϊκά προγράμματα (Comenius, Leonardo) και φέτος για πρώτη φορά οργάνωσε σεμινάριο ενημέρωσης των σπουδαστών του για τις δυνατότητες και προοπτικές συνέχισης των σπουδών τους στο εξωτερικό. Πριν από λίγες ημέρες υπογράφηκε η σύμβαση με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για το νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Leonardo Partnership για τη διετία 2013-2015 με τίτλο “Making Jewellery- Small Enterprises for a big European crisis”, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθούν 24 μετακινήσεις σπουδαστών του Δημοτικού Ι.Ε.Κ σε επιχειρήσεις και σχολές του εξωτερικού.


Επίσης, σημαντική επιτυχία για το ΔΙΕΚ αποτελεί η ανάληψη της διοργάνωσης του ετήσιου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σχολών Αργυροχρυσοχοΐας το 2014, κατά τη διάρκεια του οποίου θα επισκεφθούν το Βόλο 70 περίπου καθηγητές και σπουδαστές σχολών Κοσμήματος από όλη την Ευρώπη.


Κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς στο ΔΙΕΚ θα λειτουργήσουν κύκλοι σεμιναρίων (κόσμημα, ένδυμα, κεντητική, διακόσμηση, μακιγιάζ) από τον Νοέμβριο, για άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να περνούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.


Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 24210 56446, www.diek.gr., αλλά και στα γραφεία της σχολής Ρ.Φεραίου 1 και Χείρωνος.



Επαγγελματικές σπουδές υψηλού επιπέδου στο Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...