Λήγει η προθεσμία για το πρόγραμμα στήριξης της γυναικείας απασχόλησης ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Λήγει η προθεσμία για το πρόγραμμα στήριξης της γυναικείας απασχόλησης

apasxolisi


Από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας υπενθυμίζεται ότι μεθαύριο Τρίτη, 15 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία για τις γυναίκες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας», προκειμένου να προσκομίσουν στον ΕΦΕΠΑΕ τα δικαιολογητικά οριστικοποίησης της ένταξής τους…

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργες, απολυμένες, απειλούμενες από την ανεργία και αυτοαπασχολούμενες γυναίκες με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, από 18 έως 64 ετών στις Περιφέρειες: Kρήτη, Ιόνια Νησιά, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος.

Οι ενισχύσεις δίνονται προκειμένου οι επιτυχούσες να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και καλύπτουν λειτουργικές δαπάνες ύψους από 10.000 – 20.000 ευρώ για διάστημα 18 μηνών και επιπλέον 12.000 ευρώ για την κάλυψη του μισθολογικού κόστους εφόσον η επιχείρηση προχωρήσει στην πρόσληψη ανέργου.

Μετά από την αύξηση του προϋπολογισμού από 40 σε 77 εκατ. ευρώ που αποφάσισε το υπουργείο Ανάπτυξης, στο πρόγραμμα εντάχθηκαν 2.444 γυναίκες.

Η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών άρχισε στις 26 Αυγούστου, ωστόσο μέχρι την περασμένη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, μόνον οι 447- το 19.52% του συνόλου- είχαν υποβάλει τους φακέλους τους στους φορείς του ΕΦΕΠΑΕ, απαραίτητη προϋπόθεση για την οριστική ένταξη.



Λήγει η προθεσμία για το πρόγραμμα στήριξης της γυναικείας απασχόλησης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...