ΔΕΥΑΜΒ: Πολλαπλή διασταύρωση των αποτελεσμάτων για το νερό της Αγριάς ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΥΑΜΒ: Πολλαπλή διασταύρωση των αποτελεσμάτων για το νερό της Αγριάς

nero


Σε συνέχεια των ανακοινώσεων για την ποιότητα του νερού του οικιακού δικτύου της Αγριάς, από τη Γενική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνονται τα ακόλουθα:


Όπως επισημάναμε στην ανακοίνωση της 11/10/2013, η υπηρεσία προχώρησε σε πολλαπλή διασταύρωση των αποτελεσμάτων των δειγματοληψιών σε σχέση με τις συγκεντρώσεις του αρσενικού στο οικιακό δίκτυο της Αγριάς, διότι η μεγάλη αυξομείωση που υπήρχε στα αποτελέσματα των αναλύσεων των δειγμάτων δεν ήταν καταρχήν επιστημονικά ερμηνεύσιμη. Έτσι, πέραν του διαπιστευμένου εργαστηρίου το οποίο ήταν ο μειοδότης του πρόσφατου Δημόσιου Διαγωνισμού που διενήργησε η ΔΕΥΑΜΒ, τα ίδια δείγματα στάλθηκαν και σε δύο άλλα επίσης διαπιστευμένα εργαστήρια. Τα αποτελέσματα των δύο άλλων εργαστηρίων συγκλίνουν απολύτως και δίνουν συγκεντρώσεις πολύ χαμηλότερες της ανώτατης επιτρεπόμενης παραμετρικής τιμής, μη επιβεβαιώνοντας τα αποτελέσματα του πρώτου εργαστηρίου.


Η ΔΕΥΑΜΒ, αντιμετωπίζοντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης τα θέματα που άπτονται της Δημόσιας υγείας, θα συνεχίσει να ενημερώνει συστηματικά και ολοκληρωμένα τους πολίτες της Αγριάς για την ποιότητα του νερού του οικιακού δικτύου. Στο πλαίσιο αυτό, νεότερη οδηγία για τη χρήση του νερού θα υπάρξει σε συνεννόηση με την Διεύθυνση Υγείας στην οποία κοινοποιήθηκαν τα νεότερα στοιχεία.


 


 ΔΕΥΑΜΒ: Πολλαπλή διασταύρωση των αποτελεσμάτων για το νερό της Αγριάς

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...