Ο 27χρονος υδραυλικός που κέρδισε 12 εκ. λίρες στο πόκερ ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ο 27χρονος υδραυλικός που κέρδισε 12 εκ. λίρες στο πόκερ

poker


Στα 27 του χρόνια, θεωρείται ο δεύτερος πιο πετυχημένος παίκτης πόκερ στον πλανήτη αυτή τη στιγμή…


Ο πρώην υδραυλικός από το Νότιγχαμ επιβεβαιώνει το δόγμα ότι με τύχη και υπομονή ο οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει ζάμπλουτος και να κερδίσει μια χλιδάτη ζωή.


Λίγο μετά την εφηβεία του, ο Sam Trickett περνούσε από δοκιμαστικό σε Νότιγχαμ Φόρεστ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ καθώς από πιτσιρικάς ονειρευόταν να γίνει διάσημος ποδοσφαιριστής στην Αγγλία.


Ωστόσο σε αυτόν τον τομέα, δεν ήταν τυχερός. Συχνοί τραυματισμοί, οι κυριότεροι στα γόνατα, τον κράτησαν έξω από τα γήπεδα και δεν του επέτρεψαν να εξελιχθεί ποδοσφαιρικά. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να γίνει υδραυλικός για να εξασφαλίζει τα προς το ζην. Και τότε ανακάλυψε το πόκερ και κατάλαβε πως εκεί κρυβόταν το μεγάλο ταλέντο του.


Αλλά και εκεί δεν έκανε ιδανικό ντεμπούτο.


Πολύ λίγα κέρδη στην αρχή και το 2009 έφτασε μόλις μια ανάσα από τη χρεωκοπία, χάνοντας περίπου 250.000 λίρες σε διάστημα έξι μηνών.


Παρά την προσπάθειά του να μην μάθει τίποτα η σύντροφός του Νατάσα, η αλήθεια βγήκε γρήγορα στην επιφάνεια και το ζευγάρι χώρισε για ένα διάστημα.


Δάσκαλος πόκερ στη Σαουδική Αραβία


Ο Trickett ωστόσο δεν πτοήθηκε ποτέ και δεν έπαψε να πιστεύει στον εαυτό του και στις ικανότητές του στα τραπέζια. Πούλησε το αυτοκίνητό του για να ξεπληρώσει χρέη που τον έπνιγαν και έφυγε για τη Σαουδική Αραβία, όπου κλήθηκε να μάθει (επί πληρωμή) τα μυστικά του παιχνιδιού στους υπαλλήλους μιας εταιρείας.


Το αφεντικό του εντυπωσιάστηκε τόσο με τον Sam που αποφάσισε να του πληρώσει τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010 στο Λας Βέγκας (World Series of Poker).


Ο Trickett έφυγε από το τουρνουά με κέρδη 500.000 λιρών και έκτοτε η πορεία του είναι ανοδική. Σε ένα μεγάλο τουρνουά στο Ρίο, το 2011, κέρδισε 5 εκ. λίρες, ποσό που λίγο έλειψε να χάσει το ίδιο βράδυ όταν μια συμμορία επιχείρησε να τον ληστέψει.


Σε συνέντευξη του, ο ίδιος έχει δηλώσει πως καθημερινά βομβαρδίζεται από συμπατριώτες του που του ζητούν οικονομική βοήθεια.


“Αρκετοί μου ζητούν, κυρίως μέσω του facebook χρήματα. Παίρνω τόσα πολλά προσωπικά μηνύματα από ανθρώπους που μου ζητάνε διάφορα τυχαία πράγματα. Να τους πληρώσω την εγγύηση (!), το δάνειο για το σπίτι τους, το χρέος τους για 40.000 λίρες κι άλλα τέτοια”.


“Κάποιοι ζητούν απλώς μερικές εκατοντάδες λίρες και φυσικά δεν μπορείς να τους πεις ότι δεν έχεις, επειδή γνωρίζουν ότι έχεις χρήματα. Έτσι κάθε φορά πρέπει να βρίσκεις συνέχεια δικαιολογίες για να εξηγείς για ποιο λόγο δεν μπορείς να δώσεις χρήματα”.


Ενώ για το μεγάλο του πάθος, το ποδόσφαιρο, έχει πει:


“Σίγουρα αν μπορούσα θα γινόμουν ποδοσφαιριστής, ήταν η πρώτη μου αγάπη. Βέβαια δεν παραπονιέμαι για το πως ήρθαν τα πράγματα, είμαι το αφεντικό του εαυτού μου, δουλεύω όποτε θέλω άρα είμαι πολύ χαρούμενος. Πάντα ζηλεύω όμως τους φίλους μου που είναι ποδοσφαιριστές”.


Και ναι, η πιο ευτυχισμένη στιγμή στην μέχρι σήμερα ζωή του, ήταν όταν κατάφερε τον περασμένο Μάιο να σκοράρει δύο γκολ σε φιλικό παιχνίδι στο Ολντ Τράφορντ με την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της οποίας της φανέλα ήλπιζε να φορέσει κάποια στιγμή.


Τον Ιούλιο κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ για τον Sam Trickett το οποίο εστιάζει στην πορεία του στο τουρνουά του $1.000.000, το “Big One for One Drop” όπου κατέκτησε την δεύτερη θέση και κέρδισε το ποσό των $10.112.000. Έκτοτε θεωρείται ο #1 Ευρωπαίος παίκτης.


Με συνολικά κέρδη ύψους 12 εκ. λιρών, ο Trickett είναι σήμερα ο δεύτερος πιο πετυχημένος παίκτης πόκερ στον κόσμο.


Μαζί με την παγκόσμια φήμη και τα χρήματα που του εξασφαλίζουν μια άνετη ζωή, κατάφερε να κερδίσει εκ νέου και την καρδιά της κοπέλας του.


Οι δυο τους απολαμβάνουν το πολυτελές σπίτι τους στο Νότιγχαμ, καθώς και τη Ferrari, το Audi και το Range Rover που βρίσκονται παρκαρισμένα στο γκαράζ.


Πλέον θεωρείται “σταρ” και celebrity στη χώρα του. Το τελευταίο του “επίτευγμα” για χάρη των ανά τον κόσμο οπαδών του, ήταν αυτό (μαζί με τους καλύτερους αντιπάλους του):


Ο χρόνος θα δείξει αν ο ταλαντούχος κύριος Trickett καταφέρει να διευρύνει την περιουσία του ή αν θα τα χάσει όλα μαζί με την εκλεκτή της ζωής του που δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στις… χαρτοπαικτικές του επιτυχίες.


Την Παρασκευή άλλωστε το World Series of Poker ανακοίνωσε την επιστροφή του τουρνουά του $1 εκατομμυρίου, το οποίο έχει την ονομασία “The Big One for One Drop”. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του WSOP το 2014, το διάστημα 29 Ιουνίου με 1 Ιουλίου.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, το cap αυτή τη φορά θα είναι 56 παίκτες και όχι 48 που ήταν στο πρώτο event του $1 εκατομμυρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο μεγάλος νικητής του τουρνουά θα παραλάβει ένα έπαθλο $20 εκατομμυρίων, αν φυσικά το τουρνουά φτάσει τον μέγιστο αριθμό συμμετοχών.


Ο Antonio Esfandiari ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου event το 2012 κερδίζοντας $18 εκατομμύρια με αποτέλεσμα να τοποθετηθεί αμέσως στην πρώτη θέση της λίστας με τους πιο κερδισμένους παίκτες από τουρνουά όλων των εποχών. Ο Sam Trickett που τερμάτισε δεύτερος είναι πλέον το νούμερο #2 της συγκεκριμένης λίστας.


Σημειώνεται πάντως ότι σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, πάνω από 350.000 άνθρωποι είναι αυτή τη στιγμή εθισμένοι στον τζόγο στην Αγγλία, πολλοί εκ των οποίων ζητούν τη βοήθεια του Sam για να “ρεφάρουν”.



Ο 27χρονος υδραυλικός που κέρδισε 12 εκ. λίρες στο πόκερ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...