Μαραθωνοδρόμος, ετών 14 ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Μαραθωνοδρόμος, ετών 14

marathonodromos


Η μόλις 14 ετών αθλήτρια θα βρεθεί στην κλασική διαδρομή στις 10 Νοεμβρίου, θέλοντας να τερματίσει στο Καλλιμάρμαρο για ένα ξεχωριστό σκοπό. Η Γουίντερ έχασε το 2009 τον πατέρα της σε ηλικία 40 ετών από καρκίνο του προστάτη και αποφάσισε να κάνει για χάρη του τον… γύρο του κόσμου, αφιερώνοντάς του κάθε συμμετοχή της σε μαραθώνιο.


Ουσιαστικά πρόκειται για μια καμπάνια, με σκοπό την ίδρυση μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, τα έσοδα της οποίας θα πάνε στις έρευνες για την καταπολέμηση της συγκεκριμένης νόσου. Μάλιστα η ανταπόκριση χορηγών και υποστηρικτών είναι ήδη συγκινητική αφού έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 400.000 δολάρια.


Η Γουίντερ  άρχισε να τρέχει σε παιδικούς αγώνες σε ηλικία 5 ετών και ήδη στα 14 της έχει πάρει μέρος σε μαραθωνίους στις Ηνωμένες Πολιτείες , στην Κένυα, την Ανταρκτική, την Μογγολία, το Περού που είναι κι από τους δυσκολότερους και τη Νέα Ζηλανδία . Μάλιστα στους περισσότερους ήταν μέσα στην πρώτη τριάδα.


Τον περασμένο Μάρτιο έγινε η μικρότερη δρομέας που τερμάτισε σε μαραθώνιο της Ανταρκτικής ενός από τους πιο δύσκολους λόγω ψύχους μαραθωνίους στον κόσμο. Πλέον συγκαταλέγεται στους 489 δρομείς που έχουν τρέξει μαραθωνίους και στις επτά ηπείρους.



Μαραθωνοδρόμος, ετών 14

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...