Τουλάχιστον 100 νεκροί από τον σεισμό στις Φιλιππίνες ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Τουλάχιστον 100 νεκροί από τον σεισμό στις Φιλιππίνες

seismos


Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν σήμερα να φθάσουν σε απομονωμένες κοινότητες δύο μεγάλων νησιών των κεντρικών Φιλιππινών που αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, την επομένη ενός ισχυρού σεισμού ο απολογισμός των θυμάτων του οποίου υπερβαίνει πλέον τους εκατό νεκρούς.


Η σεισμική δόνηση, η οποία σημειώθηκε χθες, Τρίτη, το πρωί στο νησί Μποχόλ, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 107 ανθρώπους, ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία φυσικών καταστροφών. Ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί καθώς τα σωστικά συνεργεία θα φθάνουν στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.


Τα θύματα ήταν κυρίως κάτοικοι του Μποχόλ, όπου ο σεισμός προκάλεσε κατολισθήσεις και καταρρεύσεις κτιρίων, μεταξύ των οποίων πολλές από τις παλαιότερες εκκλησίες της χώρας αυτής, που ήταν άλλοτε ισπανική αποικία.


Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο νησί Σεμπού, γειτονικό του Μποχόλ. Μεταξύ των θυμάτων δεν υπάρχει κανένας ξένος τουρίστας.


“Οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται σήμερα στην πρόσβαση στις πιο απομονωμένες ζώνες. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν αναμφίβολα άνθρωποι παγιδευμένοι εκεί πέρα και πρέπει να τους αναζητήσουμε”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών Ρεϊνάλντο Μπαλίντο.


Χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν την περασμένη νύκτα έξω από τα σπίτια τους καθώς εκφράζονταν φόβοι ότι οι μετασεισμοί μπορεί να προκαλούσαν την κατάρρευση και άλλων κτιρίων.


Ο πρόεδρος Μπενίνιο Ακίνο επισκέφθηκε το Μποχόλ και έδωσε οδηγίες στους αξιωματούχους να εξασφαλίσουν ότι οι τιμές των τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών θα παραμείνουν σταθερές.Τουλάχιστον 100 νεκροί από τον σεισμό στις Φιλιππίνες

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...