Εγγραφές στα τμήματα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Εγγραφές στα τμήματα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου


Πλήρες πρόγραμμα καλλιτεχνικών και επιμορφωτικών μαθημάτων ξεκινά με τη νέα εκπαιδευτική χρονιά για ενδιαφερομένους κάθε ηλικίας, με τη λειτουργία τμημάτων στους τομείς του Θεάτρου, της Μουσικής, του Χορού, των Εικαστικών και των ξένων γλωσσών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού-Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) του Δήμου Βόλου συνεχίζονται εν τω μεταξύ οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου και Ν.Ιωνίας και στη Δημοτική Σχολή Χορού. Για πληροφορίες και εγγραφές στη Γραμματεία του Ωδείου από τις 9.30- 13.30 και απόγευμα από τις 17-21 καθημερινά και στο τηλ. 24210-39594, όπως και στη Γραμματεία της Δημοτικής Σχολής Χορού ( Κουταρέλια - Ρ. Φεραίου στο κτίριο της Π. Ηλεκτρικής), από τις 10.00- 13.00 και 18.00 - 21.00, τηλέφωνο 24210-54244
Παράλληλα, από αύριο Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, όπως είχε προαναγγελθεί, αρχίζουν οι εγγραφές στο Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι, στα Εικαστικά Εργαστήρια, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας, στα τμήματα ξένων γλωσσών, Η/Υ και φωτογραφίας του Διαύλου, στη Σχολή Μουσικής και Χορού της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού και στα τμήματα παραδοσιακών χορών των Δημοτικών Ενοτήτων Αγριάς και Ν.Αγχιάλου .
Το Ερασιτεχνικό Εργαστήρι Θεάτρου που διανύει φέτος τον 20ο χρόνο συνεχούς λειτουργίας με πλήθος μαθητών και ποικιλία ρεπερτορίου, θα λειτουργήσει φέτος στη μικρή αίθουσα του «Αχιλλείου» και παράλληλα στο γνωστό εργαστήριο του Κάραγατς.
Στα Εικαστικά Εργαστήρια του Κάραγατς [τέρμα Κύπρου] θα λειτουργήσουν τμήματα ενηλίκων για τη δημιουργική απασχόληση του ελεύθερου χρόνου , στη Ζωγραφική και στην Κεραμική, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει και ένας κύκλος ταχύρυθμων σεμιναρίων που θα ξεκινήσει με το ψηφιδωτό, τα χειροτεχνήματα(όπως κοσμήματα, είδη δώρων, κεριά κά.) και το υαλογράφημα-βιτρώ .
Στο Κέντρο Πληροφόρησης Δίαυλος θα λειτουργήσουν τα τμήματα ξένων γλωσσών (τούρκικα, ισπανικά, ρωσικά, αραβικά, κινέζικα), τα τμήματα Η/Υ , φωτογραφίας , τα ταχύρυθμα σεμινάρια στην ψηφιακή επεξεργασία εικόνας καθώς και τμήμα χορού λάτιν και τμήματα παραδοσιακών και λαϊκών χορών.
Για πληροφορίες και εγγραφές σε όλα τα τμήματα στο Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος»(Τοπάλη και Δημητριάδος) , καθημερινά 10.00-13.00 και απογευματινά, τις εργάσιμες μέρες , 18.00-21.00 και στο τηλέφωνο 2421025363.
Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας θα επαναλειτουργήσει Δημοτικό Ωδείο Ν.Ιωνίας ως επίσημο παράρτημα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου με τα αναγνωρισμένα τμήματα του εκπαιδευτικού προγράμματος και πολλά ερασιτεχνικά, με έμφαση στη μύηση και καλλιέργεια της ελληνικής μουσικής παράδοσης. Αναλυτικά θα λειτουργήσουν τα τμήματα κλασικής μουσικής πιάνου, κιθάρας, βιολιού, βιολοντσέλου, βιόλας, φλάουτου, μονωδίας, ανώτερων θεωρητικών, μουσικής προπαιδείας, και τα ερασιτεχνικά τμήματα αρμονίου, ηλεκτρικής κιθάρας, ελαφρού τραγουδιού, καθώς και το τμήμα παραδοσιακών οργάνων (κανονάκι, σαντούρι, ούτι, βιολί, κλαρίνο, παραδοσιακά κρουστά, μαντολίνο, ταμπουράς, γκάιντα, ακορντεόν, λύρα κρητική, ποντιακή, πολίτικη) όπως και το τμήμα της παραδοσιακής ορχήστρας παιδιών και εφήβων.
Επίσης στο Πολιτιστικό Κέντρο θα λειτουργήσει όπως κάθε χρόνο το Εργαστήρι Ζωγραφικής για εφήβους και το τμήμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις στις Σχολές Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονικής.
Πληροφορίες και εγγραφές στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας, 10.00-13.00 και 17.00-21.00 και στο , τηλέφωνο 2421085536.
Στη «Σχολή Ελληνικής Μουσικής και Χορού» της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού θα λειτουργήσουν τα τμήματα μουσικής προπαιδείας, θεωρητικών, πιάνου, κιθάρας, αρμονίου και μπουζουκιού. Πληροφορίες-εγγραφές στο τηλέφωνο 2421359513 και στο Δίαυλο.
Στις Δημοτικές Ενότητες Αγριάς και Ν.Αγχιάλου θα λειτουργήσουν τμήματα παραδοσιακών χορών για παιδιά, νέους και ενήλικες. Πληροφορίες και εγγραφές στο Δίαυλο. Τηλ. 2421025363.
Η ετήσια εγγραφή για όλα τα ανωτέρω τμήματα είναι 5€ και τα μαθήματα θα αρχίσουν στα μέσα Οκτωβρίου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...