Βίντεο από βασανιστήρια στη Συρία: Μαστιγώνουν γυναίκα και γελάνε ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Βίντεο από βασανιστήρια στη Συρία: Μαστιγώνουν γυναίκα και γελάνε


Νέο βίντεο στο διαδίκτυο από τα βασανιστήρια των αντικαθεστωτικών στη Συρία προκαλεί αντιδράσεις. Μαστιγώνουν γυναίκα και γελάνε. Η γυναίκα στο πάτωμα είναι σκεπασμένη για να μην αναγνωρίσει τα πρόσωπα των δραστών (Vid)
Ακόμα ένα βίντεο με τα φρικτά βασανιστήρια αντικαθεστωτικών στη Συρία, κάνει το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας σφοδρότατες αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας.
Το εν λόγω βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 5 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό προβάλλεται μία γυναίκα πεσμένη στο πάτωμα και σκεπασμένη με κουβέρτα - προκειμένου να μην βλέπει τους βασανιστές της - να εκλιπαρεί τους δράστες να σταματήσουν να την μαστιγώνουν.
Παρά τις φωνές και το κλάμα της, οι ίδιοι την μαστιγώνουν με μανία, ενώ στο βίντεο ακούγονται τα γέλια τους. Το βίντεο μάλιστα δεν αποκλείεται να έχει αναρτηθεί από τους ίδιους.

Στα χέρια των αντικαθεστωτικών η πόλη Μααλούλα
Υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών είναι η χριστιανική πόλη Μααλούλα, βόρεια της Δαμασκού, μετά από την υποχώρηση των κυβερνητικών δυνάμεων, όπως ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
"Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη, όμως οι αντάρτες απέστειλαν ενισχύσεις και κατόρθωσαν να καταλάβουν τον έλεγχο όλης της πόλης", αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
Μία κάτοικος, με την οποία είχε τηλεφωνική επικοινωνία το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιβεβαίωσε την υποχώρηση των κυβερνητικών δυνάμεων και την παρουσία δυνάμεων ανταρτών στην πόλη.

Οι Ευρωπαίοι ζητούν απαντήσεις
Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών απηύθυναν έκκληση στο Βίλνιους της Λιθουανίας για "σαφή και ισχυρή απάντηση" στις επιθέσεις με χημικά όπλα που σημειώθηκαν στις 21 Αυγούστου στη Συρία, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν τον χαρακτήρα που θα λάβει αυτή η αντίδραση.
"Απέναντι στην κυνική χρήση χημικών όπλων, η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να μείνει παθητική", δηλώνουν οι υπουργοί στην τελική ανακοίνωση της συνόδου.
"Μια σαφής και ισχυρή απάντηση είναι αναγκαία για να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι τέτοια εγκλήματα δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτά και να μένουν ατιμώρητα. Πρέπει να αποτρέψουμε τη δημιουργία ενός ειδεχθούς προηγούμενου για την επαναλαμβανόμενη χρήση χημικών όπλων, στη Συρία ή αλλού", προσθέτουν.
Οι "28" συμφώνησαν επίσης ότι υπάρχουν "ισχυρές υπόνοιες" για την ευθύνη του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ στον θάνατο εκατοντάδων αμάχων από χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου και ότι οι δράστες πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ομόφωνη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ζήτησε να υπάρξει ισχυρή διεθνής αντίδραση μετά τις χημικές επιθέσεις στη Συρία, χαρακτηρίζοντας την θέση αυτή "ανεκτίμητης σπουδαιότητας".
"Το σύνθημα που δόθηκε από την ενωμένη θέση της Ευρώπης απέναντι σε αυτή την φοβερή σύγκρουση είναι ανεκτίμητης σπουδαιότητας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφαν Ζάιμπερτ.

Suriyede Muhaliflerin Eline D en Kad n Olmak από newsview

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...