Τουλάχιστον 15 νεκροί από τον νέο σεισμό 6,8 Ρίχτερ στο Πακιστάν ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Τουλάχιστον 15 νεκροί από τον νέο σεισμό 6,8 Ρίχτερ στο Πακιστάν


Φόβοι για περισσότερους νεκρούς -Καταστράφηκε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης Νόκιο στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον νέο σεισμό των 6,8 βαθμών Ρίχτερ που σημειώθηκε στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, μόλις τέσσερις ημέρες μετά από προηγούμενη σεισμική δόνηση που άφησε πίσω της περισσότερους από 500 νεκρούς.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σήμερα καταστράφηκε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης Νόκιο στην επαρχία Μπαλουτσιστάν (Βελουχιστάν), όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Στην πόλη ζουν περίπου 15.000 άνθρωποι.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο των συνοριοφυλάκων, ο αριθμός των νεκρών από τον σημερινό σεισμό ενδέχεται να αυξηθεί.
Το Μπαλουτσιστάν είναι η πιο εκτεταμένη, αραιοκατοικημένη και φτωχή επαρχία του Πακιστάν, αλλά και προπύργιο Βελούχων αυτονομιστών ανταρτών.
Οι αντάρτες έχουν πυροβολήσει δύο φορές εναντίον ελικοπτέρων που μεταφέρουν αξιωματικούς του στρατού αρμόδιους για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων και βοήθεια, ενώ έχουν επιτεθεί και σε αυτοκινητοπομπή την οποία συνόδευαν κυβερνητικές δυνάμεις.
Οι Βελούχοι αντάρτες, που έχουν σκοτώσει πολλούς πολίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, μάχονται για την αυτονομία του Μπαλουτσιστάν.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...