Αυτό είναι το ντοκιμαντέρ για το εμπόριο κρέατος σκύλων που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ!!! (VIDEO) ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Αυτό είναι το ντοκιμαντέρ για το εμπόριο κρέατος σκύλων που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ!!! (VIDEO)


«Mε σκηνοθέτη τον Richard Elson και μουσική από τον Michael Nyman, η ταινία Shadow Trade (Σκοτεινό Εμπόριο) ακολουθεί το ταξίδι του δημοσιογράφου John Keeble που κάνει έρευνα από την Ταϋλάνδη ως το Βιετνάμ και το Λάος και δίνει μία μοναδική οπτική στο τεράστιο πρόβλημα της κακοποίησης ζώων για το κρέας τους που συνδέεται και με πολιτική διαφθορά αλλά και με την εξαπάτηση του κοινού», αναφέρει σε δημοσίευμά του ο δυκτυακός τόπος adespoto.gr.
Πιο συγκεκριμένα:
«Εκατομμύρια σκύλοι σκοτώνονται και καταναλώνονται στην Ταυλάνδη ή μεταφέρονται στο εξωτερικό, ταϊζονται με το ζόρι και σφάζονται. Πολλά από αυτά τα ζώα είχαν σπίτι, τα έκλεψαν από το σπίτι τους ενώ άλλα είναι συνήθως άκακα αδέσποτα σκυλιά. Η μοίρα τους είναι απαίσια: άλλα πεθαίνουν κατά την άθλια μεταφορά τους, στιβαγμένα σε μικρά τετράγωνα κλουβιά και τα άλλα σφάζονται με απαίσιο τρόπο. Το εμπόριο κρέατος σκύλων είναι παράνομο στην Ταυλάνδη και απορρίπτεται από την πλειοψηφία του πληθυσμού όμως το Shadow Trade αποκαλύπτει ότι έχει τρομακτικά μεγάλο μέγεθος και δομή... Η ταινία αποκαλύπτει ότι είναι μία βιομηχανία με δεσμούς με την τοπική κυβέρνηση και παραπέρα. Φέρνει στο φως ένα θέμα που απαιτεί απεγνωσμένα παγκόσμια έκθεση. Χρειάστηκαν 18 μήνες για να γυριστεί και χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από τις φιλοζωικές οργανώσεις Soi Dog, DogsTrust, AnimalsAsia, HSUS,NETAP. Τα περισσότερα από τα σκυλιά που βρέθηκαν αιχμάλωτα σώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο της κυβέρνησης. Η ταινία Shadow Trade θα μεταδοθεί μέσα στο έτος, στην Αγγλία αλλά και στην Ταϋλάνδη. Η Environment Films που ιδρύθηκε με ηθικές αρχές ειδικεύεται σε τέτοιου είδους ταινίες».
Σκηνοθεσία: Richard Elson
Παραγωγός: Cherique O'Brien
Executive Producer: Ella Todd
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ben Todd
Μουσική: Michael Nyman, Mark Adair
Βοηθός: Bastien Bourdeaux
Ερευνήτρια: Stacey Emiliou
Βοηθός παραγωγής: Lucinda Dunseath
Γραφικά: Phil Wright
Ήχος-εικόνα: 5A Studios

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...