Αναγνώριση προσώπου από τις φωτογραφίες προφίλ προτείνει το Facebook ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Αναγνώριση προσώπου από τις φωτογραφίες προφίλ προτείνει το Facebook


Το Facebook ανακοίνωσε στις 29 Αυγούστου 2013, μεταξύ άλλων, την πρόθεσή του να χρησιμοποιεί στο εξής φωτογραφίες προφίλ των μελών του για να αναγνωρίζει το πρόσωπό τους. Σκοπός του, να προτείνει το αναγνωρισμένο πρόσωπο ως ετικέτα (Tag Suggest) στις φωτογραφίες που ανεβάζουν άλλα μέλη στο μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης. Ως τώρα, οι προτάσεις για ετικέτες στις φωτογραφίες βασίζονταν στις ετικέτες που είχαν προστεθεί σε άλλες φωτογραφίες, όχι στην τρέχουσα και στις παλιές φωτογραφίες προφίλ του χρήστη.
Διαβάστε τις προτεινόμενες αλλαγές χρήσης προσωπικών στοιχείων στο Facebook και τις πρώτες αντιδράσεις
Η ουσιαστική διαφορά είναι ότι, ως τώρα, κάθε μέλος του Facebook μπορεί να περιορίσει ακόμα και στον εαυτό του το κοινό που θα βλέπει το όνομά του σε μια φωτογραφία (η άλλη επιλογή είναι οι φίλοι αυτού που ανέβασε τις φωτογραφίες).
Μετά την αλλαγή, το Facebook θα δημιουργεί και θα διατηρεί μια εγγραφή με τα κρίσιμα για την αναγνώριση του προσώπου του στοιχεία από την φωτογραφία του προφίλ του (μύτη, απόσταση ματιών και άλλα). Με βάση αυτή την εγγραφή, κάθε φορά που ανεβαίνει μια φωτογραφία θα εκτελείται το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου και η υπηρεσία θα προτείνει ως ετικέτες πρόσωπα που μοιάζουν με όσους εμφανίζονται στην φωτογραφία αυτή.
Η φωτογραφία προφίλ είναι η φωτογραφία που εμφανίζεται επάνω αριστερά στην σελίδα κάθε μέλους του Facebook και μπορεί να είναι περισσότερες από μια (ο χρήστης μπορεί να τις αλλάζει).
Διαγραφή παλιών φωτογραφιών προφίλ: Σύμφωνα με όσα αναφέρονται από την υπηρεσία, κάντε κλικ την τρέχουσα φωτογραφία προφίλ και έτσι θα ανοίξετε το άλμπουμ «Φωτογραφίες προφίλ». Για να διαγράψετε την τρέχουσα εικόνα προφίλ σας, πατήστε το σύνδεσμο Αφαιρέστε τη από εικόνα του προφίλ, κάτω από τη φωτογραφία. Θα έχετε την επιλογή να διαγράψετε τη φωτογραφία, πατώντας το σύνδεσμο Διαγράψτε τη φωτογραφία. Στις παλιές εικόνες προφίλ θα εμφανίζεται και ο σύνδεσμος «Διαγράψτε τη φωτογραφία». Από τη στιγμή που θα διαγράψετε τη φωτογραφία, κανείς δεν θα μπορεί να τη δει όταν θα βλέπει το άλμπουμ με τις εικόνες προφίλ σας.
Η λειτουργία αναγνώρισης προσώπου στο Facebook έχει προκαλέσει αντιδράσεις ήδη από το 2011, όταν ενεργοποιήθηκε εκ προοιμίου για όλα τα μέλη της υπηρεσίας. Τον Οκτώβριο του 2012, οι αρχές προστασίας του απορρήτου στην Ε.Ε. (και συγκεκριμένα, στην Ιρλανδία, έδρα του Facebook στην Ευρώπη και στην Γερμανία) εξέδωσαν απόφαση που απαγόρευσε στο Facebook να χρησιμοποιεί λογισμικό αναγνώρισης προσώπου για να προτείνει ετικέτες.
Πράγματι, εάν συνδεθείτε στο Facebook και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις Λογαριασμού (από το εικονίδιο με το γρανάζι επάνω δεξιά) και στη συνέχεια στις ρυθμίσεις που αφορούν στο Χρονολόγιο και Ετικέτες (στην αριστερή στήλη), θα δείτε ότι δεν είναι διαθέσιμη η δυνατότητα πρότασης ετικετών που σας αφορούν:
«Ποιοι βλέπουν προτεινόμενες ετικέτες όταν ανεβαίνουν φωτογραφίες με άτομα που σας μοιάζουν; (δεν έχετε ακόμη αυτή τη δυνατότητα)»
Με αφορμή το θέμα, μπορείτε να αναθεωρήσετε τις σχετικές ρυθμίσεις με τις ετικέτες. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε να ελέγχετε τις ετικέτες που σας αφορούν στις φωτογραφίες που ανεβαίνουν.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...