Δείτε την πρώτη ολική μεταμόσχευση προσώπου στην Πολωνία - ΒΙΝΤΕΟ ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Δείτε την πρώτη ολική μεταμόσχευση προσώπου στην Πολωνία - ΒΙΝΤΕΟ


O πρώτος Πολωνός πολίτης που υποβλήθηκε σε ολική μεταμόσχευση προσώπου κατάφερε τελικά να επιστρέψει σπίτι του στα τέλη Ιουλίου, μετά από 3 μήνες στο νοσοκομείο.
Ο 33χρονος Γκρεγκόρζ παραμορφώθηκε τον περασμένο Απρίλιο, την ώρα που έκοβε πέτρα σε ένα εργαστήριο, μια μηχανή του διέλυσε το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου του και την άνω γνάθο του.
Χρειάστηκαν 27 ώρες για να γίνει η εγχείρηση.
Ο Γκρεγκόρζ έμεινε 3 μήνες στο νοσοκομείο, για να τον παρακολουθούν οι γιατροί.Οι μεταμοσχεύσεις προσώπου είναι πολύ σπάνιες και περίπλοκες. Χρειάζονται αρκετούς μήνες προετοιμασίας, ώστε να έχουν πιθανότητες επιτυχίας.
Η περίπτωση του Πολωνού ήταν η πιο γρήγορη σε χρόνο προετοιμασίας επέμβαση που έχει γίνει στον κόσμο. «Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι ήταν η πρώτη επέμβαση που απαιτούσε άμεση δράση. Ο ιστός ήταν τόσο κατεστραμμένος, ώστε το σώμα δεν μπορούσε να τον γιατρέψει μέχρι την εγχείριση. Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μεταμοσχεύσεων σε όλο τον κόσμο, οι ασθενείς είχαν χρόνο για τη διαδικασία ίνωσης, ώστε να προετοιμαστούν για την επέμβαση», επισημαίνει ο καθηγητής Άνταμ Μασιτζέφσκι από το Ινστιτούτο Ογκολογίας Γκλίβιτσε.
Ο Γκρεγκόρζ πλέον μπορεί να διαβάσει, να δει, να μυρίσει και να γευτεί. Ακόμα όμως δεν μπορεί να μιλήσει, μιας και οι μύες του προσώπου του χρειάζονται χρόνο να λειτουργήσουν.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...